|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
| Autor |
Mesaj |
|
aditzugl
|
Scris: Dum Mar 21, 2010 1:36 am |
|
|
|
Salut! Am un fericit posesor de ciobanesc mioritc de 4 luni!!! L-am cumparat in decembrie, si fiind foarte frig afara , pana acuma l-am tinut numai in casa ( dormea cu mine in camera ), si abea zilele trecute , cand s-a mai incalzit afara am inceput sa-l tin mai mult afara! Eu zic ca am procedat corect , avand in vedere ca el avea numai 1 luna si 11 zile, iar afara erau temperaturi de -18-20 de grade Celsius! Uitandu-ma pe acest site , am vazut un filmulet in care era prezentat tot un ciobanesc mioritic de 4 luni cum latra la un "strain " . Al meu caine in schimb nu latra asa la oamenii ce intra in curte ! E mai bland , se pune in sezand si asteapta parca o recompensa de la aceea persoana!!! E bine ce se intampla cu el ? Sa fie oare ca l-am "draganit " prea mult ? Tin sa mentionez ca si-a inceput programul de dresaj ! Astept un raspuns din partea cunoscatorilor ! Va multumesc!
|
|
 |
|
 |
|
vladimir
|
Scris: Mar Mar 30, 2010 9:58 am |
|
Membru din: Lun Feb 08, 2010 8:25 pm Mesaje: 17 Localitate: Cluj-Napoca
|
|
Eu am un mioritic de 5,5 ani si la inceput a stat in apartament tot fiindca era iarna , apoi la curte vreo 4 ani si de 1 an e iar in ap. Nu de aici deriva docilitatea sau agresivitatea lui. Al meu este destul de gelos de cand sta cu noi dar, fiindca a avut contact si cu multi straini , daca nu simte ca ti-e frica de el si daca vede ca noi stapinii am acceptat persoana straina o accepta si el. Daca insa simte frica la strain devine agrasiv. In general mioriticii sunt neincrezatori fata de straini din firea lor insa ,daca de mic este obisnuit si cu altii atunci , devine destul de prietenos. E bine sa fie socilaizat de mic, obisnuit cu cu caini si oameni , pentru ca altfel e dificil sa-l scoti la plimabare sa nu mai vorbesc de competitii unde trebuie evaluat ( la testicule , dinti ) deci se pune mana pe el de catre arbitru. In mod normal daca este bine dresat atunci el devine agresiv numai la comanda.Este un pic dificil caci sunt destul de incapatanati ( cel putin al meu). Eu din pacate nu am avut timp suficient sa tot exersez dresajul cu el si-l stapanesc destul de greu chiar si cu botnita pe str. sare la caini si chiar la unii oameni .E bine sa pui o zgarda electrica si sa-l inveti permanent ca NU e NU. Cred ca si eu am sa reiau partea aceasta de dresaj. In general cu stapanii mioriticul este foarte afectuos , al meu vine si cere mangaiere parca ar fi o pisica, dar fata de straini este neincrezator , la 3 luni deja maraia la persoane care intrau in casa. Daca este mai bland eventual poate fi dresat sa devina agresiv la comanda desi am citit ca la aceasta rasa nu se recomanda dresaj pt. atac fiind din fire buni pazitori. In orice caz in momentul cand simte ca este TERITORIUL lui casa sau curtea atunci si-o v-a pazi cu strasnicie. In general nu latra prea mult si aiurea. Sper sa mai primesti lamuriri si de la altii.Eu nu sunt expert ti-am spus doar observatiile mele din experienta cu al meu. Salut.Vladimir
|
|
 |
|
 |
|
mihaela_mures
|
Scris: Mie Mar 31, 2010 9:15 am |
|
Membru din: Lun Mar 29, 2010 8:15 pm Mesaje: 45 Localitate: Tg. Mures
|
|
Cat a fost pui, fetita care are acum 1,5 ani, a fost exagerat de prietenoasa, chiar sperioasa si extrem de jucausa. Oricine ar fi intrat pe teritoriu reprezenta un tovaras de joaca. Acum este extrem de atenta si numai daca noi acceptam prezenta respectivei persoane sau respectivului caine manifesta intelegere, altfel orice animal sau om care se apropie da gard este avertizat prin latraturi rare dar ferme sa isi vada de treaba. Cu noi este extrem de afectiva, chiar ca o pisica...Nu stiu daca poate fi dresat...nu stiu daca e nevoie... eu am vazut ca instinctul ii actioneaza foarte corect si imi place caracterul ei.
|
|
 |
|
 |
|
aditzugl
|
Scris: Vin Apr 09, 2010 1:32 am |
|
|
|
eu va multumesc pentru raspunsuri .Deja se vad anumite schimbari in comportamentul companionului meu ! A inceput sa mai latre si foarte agresiv , cei drept numai la cateva persoane dar e un inceput promitator ! La dresaj a prins mai mult curaj si incepe sa agate sacu ( este un joc ce se practica la antrenament pentru a invata cainele sa aibe mai multa incredere in fortele lui ). Sper , in timp sa invete sa fie mai selectiv cu persoanele ce intra in curte ! EU inca odata va multumesc pentru raspunsurile acordate !
|
|
 |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |