|
| Autor |
Mesaj |
|
mara
|
Scris: Mar Iun 01, 2010 12:19 pm |
|
|
|
buna ziua,am un catel mioritic in varsta de 3 luni care nu mai mananca absolut nimic de 2 saptamani. Am fost la veterinar cu el si ii da un tratament,adica mai mult vitamine si alte medicamente pentru parvoviroza, pentru ca asta a zis ca ar avea, insa catelul nu se simte deloc mai bine. totul a inceput de la un vomitat, cand am crezut ca a mancat mult prea mult deoarece este foarte lacom, insa de atunci el nu a mai mancat nimic si char si dupa ce bea apa dupa o perioada o vomita. de cand nu mai mananca parinti mei i-au tot fortat cate un ou crud. pe care spre surprinderea mea nu le vomita. ii dau cam 2 oua pe zi. va rog daca stiti ce as putea sa ii dau sau ce as putea sa ii fac . multumesc!
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Mar Iun 01, 2010 1:42 pm |
|
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 928 Localitate: Iasi
|
|
Albusul crud de ou este indigest, contine avidina, o substanta cu rol antinutritiv , inhiba absorbtia biotinei (vitamina B7) , de aceea nu ii mai dati oua crude integrale, puteti opta sa ii dati doar galbenusul sau sa i le administrati fierte (prin tratament termic avidina este distrusa). Parvoviroza, corect si la timp tratata poate sa nu influenteze chiar deloc viata ulterioara a catelului dumneavoastra, cel mult o intarziere in crestere. Intrebati in farmaciile veterinare despre produse adjuvante in tratamentul acestei afectiuni. Exista o pasta foarte buna, ce contine imunoglobuline special conceputa pt tratamentul parvovirozei,care se administreaza pe trufa. Incercati sa-i dati hrana uscata de calitate dupa ce ati amestecat-o cu putina carne din conservele pt caini. Sper ca v-am ajutat oarecum, sanatate la catel !
|
|
 |
|
 |
|
mihaela_mures
|
Scris: Mar Iun 01, 2010 7:41 pm |
|
Membru din: Lun Mar 29, 2010 8:15 pm Mesaje: 45 Localitate: Tg. Mures
|
Pentru Mara: Imi pare rau sa aud ca unui catel de trei luni ii este rau. Cred ca iti este greu sa il vezi asa...Nu am experienta in domeniu, dar am doi mioritici pe care ii iubesc mult si de aceea am cautat sa ma documentez cat mai mult. Iata ce am gasit despre parvoviroza canina si daca medicul a diagnosticat aceasta afectiune la puiul tau trebuie sa lupti prin toate mijloacele deoarece vindecarea nu se face usor. Sursa acestui material este http://www.animalutze.com/articole/parv ... canina.php"Testele hematologice sau testul ELISA fecale confirma prezenta virusului (in sange, respectiv fecale). Tratamentul este complex, incluzand antibiotice (tetracicline, cefalosporine), pentru prevenirea infectiilor bacteriene secundare, antidiareice, aport intravenos de lichide, glucoza,potasiu, datorita deshidratarii la care este supus organismul, iar in ultimul timp se practicachiar administrarea unor hormoni care sa stimuleze formarea celulelor albe, pentru intarirea sistemului imunitar.Se pot administra si medicamente care reduc greata – metoclopramid, sau pentru prevenirea ulceratiilor esofagiene (zantac). Important de retinut este faptul ca medicamentele nu se administreaza pe care orala, in special antibioticele, datorita leziunilor intestinale existente. Dieta la care va fi supus animalul in perioada de refacere va exclude hrana “solida”, fiind recomandata carnea fiarta (de pui), maruntita, orezul alb fiert, branza slaba, pastele. Mesele vor fi reduse cantitativ, dar administrate la intervale scurte (o ora, doua). Baia este recomandata – inlatura urme de virus si ajuta la decontaminare. Singurii agenti dezinfectanti eficienti pentru igiena suprafetelor sunt innalbitorii (in special hipocloritul de sodiu), preparati in felul urmator: o parte innalbitor, la 30 parti apa, solutie cu care se spala toate obiectele potential contaminate (jucarii, cusca, covoare, vase pentru hrana). Suprafetele inchise sunt considerate contaminate timp de o luna, in timp ce suprafetele deschise (solul, curte, parc, etc) timp de 7 luni. Gabriela BAGRINOVSCHI Senior Editor Animalutze.COM" Mult succes si sanatate la puiut! ie sa lupti cu toate armele, deoarece este o afectiune nu tocmai usoara.
|
|
 |
|
 |
|
mara
|
Scris: Mie Iun 23, 2010 7:47 am |
|
|
|
Va multumesc pentru sfaturi , insa din pacate catelusul meu a murit. acum mai il am doar pe fratele lui, care sa nu zic intr-un ceas rau e sanatos.pe data de 1 face 4 luni. Vroiam sa intreb daca stiti ce boli de piele au acesti catei si cu ce se trateaza, am vazut cand l-am spalat ca i-a aparut o bubita si se scarpina tot timpul , chiar daca nu are purici sau capuse, i-am pus picaturi pentru acestea de la cabinet, cred ca frontline se numeau. Am incercat sa atasez si o poza cu catelusul insa nu pot, nu stiu de ce. Tot acest catel pe care il am acum a avut din nastere o umflatura pe burtica, am inteles ca este hernie, insa mi-a fost frica sa-l operez deoarece si un unchi de-al meu a avut la unul din caini si i-a murit dupa operatie. din cate am inteles s-ar putea sa se retraga in timp, asa este? Va multumesc!
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Storosciuc
|
Scris: Mie Iun 23, 2010 7:59 am |
|
Membru din: Joi Iun 10, 2010 11:28 am Mesaje: 23 Localitate: Brasov
|
|
buna ziua...am un pui de mirotic de 6 saptamini.....ca orice incepator , citesc posturile pentru a ma documenta....dar incep sa ma ingrijorez de ce grozavii citesc...boli , capuse , si alte amenintari.....dulaul meu are la dispozitie o curte mare , intr-un cartier de case......in curtea vecina , nisti pui,gaini , etc...poate fi un mediu ...favorizant pentru aparitia vreunei boli..?...sunt "in grafic" cu vaccinul si pastila de deparazitare , il stresez deja pe farmacist cu intrebarile , dar....mi-a intrat un " morcov".....in 2 cuvinte , imi poate spune cineva de ce sa ma feresc...si cum...?...multumesc....
p.s. pt Mara....imi pare rau......sper sa nu trec niciodata prin asa ceva , dar cred ca pot sa-mi inchipui ce e in sufletul tau......
|
|
 |
|
 |
|
rusty
|
Scris: Mie Iun 23, 2010 1:14 pm |
|
|
|
Sunt multe de spus. Consultate-te cu medicul veterinar si pune-i in blana Advantix. Studiaza si produsul Stronghold. Ambele ii ofera protectie externa. Stai cu ochii pe el si daca e apatic sau nu mananca du-l repede la doctor. Cu bolile din ziua de azi fiecare zi e importanta. Analize de sange la 6 luni. Alege un laborator ca lumea. Daca apar probleme consulta minim doi medici diferiti. La ora asta e plin de medici veterinari incompetenti cu aere de vedete.
|
|
 |
|
 |
|
mara
|
Scris: Lun Iun 28, 2010 3:00 pm |
|
|
   Va atasez cateva imagini cu catelusul meu,cel care inca mai traieste,fratele celuilalt. Sper sa nu mai patesc lucrul asta niciodata. Pufuletul meu de acum nu are mai nici o problema, in afara de o bubita pe burta,care am inteles ca este hernie, insa imi este frica sa il operez deoarece el nu sta deloc cuminte si mi-e fff frica sa nu imi moara. am inteles ca nu se intampla nimic daca o las acolo. daca stiti altceva va rog sa imi spuneti. Apropo, daca stie cineva care este greutatea optima pt un catel va rog sa imi spuneti,catelul meu are 25,2 kg in momentul de fata si as vrea sa stiu sa nu fie sub greutatea normala, sau peste cu mult. Multumesc! P.S. o sa mai revin cu poze, acum el face 4 luni si tb sa ii fac altele, acelea erau de la varsta de 3 luni. 
|
|
 |
|
 |
|
valeos
|
Scris: Vin Iul 02, 2010 10:47 am |
|
|
|
buna ziua... acum cateva zile am cumparat un mioritic,si sunt putin ingrijorat are o mancarime pe corp am zis ca are pureci dar nu am gasit nici un parazit pe el are 11 saptamani. un sfat va rog daca ati mai intalnit asemenea prob. multumesc si o zi buna tuturor.!
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Vin Iul 02, 2010 1:13 pm |
|
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 928 Localitate: Iasi
|
|
Daca aveti posibilitatea , cel mai bine ar fi sa-l vada un medic veterinar. Ar putea fi de la hrana sau poate avea alte cauze, e greu de dat niste sfaturi, oricum sunt si unii paraziti externi care nu pot fi observati cu ochiul liber ci doar prin examen microscopic, mergeti la un cabinet si nu lasati sa se rezolve singura problema, interveniti in timp util. Numai bine !
|
|
 |
|
 |
|
rusty
|
Scris: Joi Iul 15, 2010 4:57 pm |
|
|
|
regula de aur este sa mergeti la medic IMEDIAT consulati doi medici separati daca problema nu se rezolva
|
|
 |
|
 |
|
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |