|
| Autor |
Mesaj |
|
Simutiu
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 9:07 am |
|
|
|
O sa incerc sa fiu cat mai concis, si sa raspund intr-un singur mesaj la toate mesajele colegilor. Radule draga se poate, nu vreau sa supar pe nimeni, vorbesc in nume personal, in timpul in care as putea sta la o cafea si la o tigara in fata calculatorului sa vad diversi mioritici de pe la stana in poze, am vazut cat am putut la aceeasi cafea si tigara + o poveste puiuti plecati de la mine. din 4 cuiburi avute anul trecut 9 pui au ajuns sa fie prezentati in expo dintre cei dati in tara si 5 dintre cei plecati in strainatate. Incepand cu participarea de la Baby si pana in ultimul timp la juniori cei care au facut varsta. Si au fost 27 de toti, iar dintre cei care inca nu au participat vor mai participa de acum incolo, proprietari lor preferand sa-i scoata in expo doar dupa ce ating varsta junioratului. Poate ti se va parea ca exagerez dar exista cataloagele expozitiilor si foile de arbitraj care pot dovedi. Nelule nu am propus sa nu se mai posteze, nu am nimic impotriva, asa cum spui tu exista sectiunea dedicata lor, de acord. Si sunt de acord si ca pot fi gasite exemplare de valoare. Dar aici intervine ceea ce bine a punctat Oliviu, intervine "lenea intelectuala" si in acel putin timp care il avem fiecare dintre noi pt net, sunt lucruri mult mai importante de dezbatut, ceea ce nu se mai intampla in ultimul timp, desi s-a inceput foarte vertiginos in acest sens pe acest forum si chiar mi-a placut. Forumul a fost creat pt a discuta deschis toti cei care iubim rasa, fara suparari indiferent daca uneori ne convine sau nu eventuale critici aduse exemplarelor noastre,chiar daca uneori avem alte pareri vizavi de toaletauj, sau alimentatie sau masculi recomandati pt monta...sau atatea alte lucruri importante. Ne impartasim experiente, invatam unii de la altii si aducem un plus de valoare rasei prin ceea ce putem. Oliviu, hai sa fim seriosi!!! Vizavi de bunastare sa stii ca nu sunt de acord cu tine. 2 expo aproape de casa + o expo de club tot aproape, cu tot cu taxa inscriere + deplasare si tot ce implica nu se ridica la mai mult de 600 RON. Deci un 50 lei pe luna si anul urmator pot sa-i fac 3 arbitraje exemplarului de mioritic pe care il am in batatura, ma conving prin arbitraje ca e mioritic adevarat, pun umarul la promovarea si omologarea definita a rasei...O sa-mi spui ca omul simplu de la tara nu are nici cei 50 de lei pe luna poate. Eu stiu pe cineva la tara care a adunat in perioada asta ciuperci si afine, le-a vandut la centrele de colectare si in 3 zile a facut 900 lei si vine cu cainele la Busteni.
|
|
 |
|
 |
|
Simutiu
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 9:11 am |
|
|
|
Oliviu vizavi de crescatorii care au si alte rase, ei fac in continuare si au facut si pana acum extrem de multe pt promovarea mioriticului. Aici gresesti prietene. L-au promovat poate mai mult decat majoritatea dintre noi. Si.....!!!!!!!!!Mai bine ma opresc aici!
|
|
 |
|
 |
|
Simutiu
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 9:12 am |
|
|
|
Si eu cresc si promovez inca o rasa asa cum bine stii Oliviu, ai vazut si la Oradea.
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 9:28 am |
|
|
Simutiu scrie: O sa incerc sa fiu cat mai concis, si sa raspund intr-un singur mesaj la toate mesajele colegilor. Radule draga se poate, nu vreau sa supar pe nimeni, vorbesc in nume personal, in timpul in care as putea sta la o cafea si la o tigara in fata calculatorului sa vad diversi mioritici de pe la stana in poze, am vazut cat am putut la aceeasi cafea si tigara + o poveste puiuti plecati de la mine. din 4 cuiburi avute anul trecut 9 pui au ajuns sa fie prezentati in expo dintre cei dati in tara si 5 dintre cei plecati in strainatate. Incepand cu participarea de la Baby si pana in ultimul timp la juniori cei care au facut varsta. Si au fost 27 de toti, iar dintre cei care inca nu au participat vor mai participa de acum incolo, proprietari lor preferand sa-i scoata in expo doar dupa ce ating varsta junioratului. Poate ti se va parea ca exagerez dar exista cataloagele expozitiilor si foile de arbitraj care pot dovedi. . Felicitari
|
|
 |
|
 |
|
Oliviu Secara
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 11:03 am |
|
Membru din: Sâm Noi 21, 2009 10:24 pm Mesaje: 417 Localitate: Oradea
|
Simutiu scrie: Oliviu vizavi de crescatorii care au si alte rase, ei fac in continuare si au facut si pana acum extrem de multe pt promovarea mioriticului. Aici gresesti prietene. L-au promovat poate mai mult decat majoritatea dintre noi. Si.....!!!!!!!!!Mai bine ma opresc aici! Oliviu Secara scrie: asta este de apreciat......................Nu judec pe nimeni, nu gasesc vinovati, n-am facut nimic mai mult decat voi {(n-am zis ca sunt sau voi fi vreodata mai bun decat ei, dar fiindca au potential, trebuie sa devina si mai puternici si sa dea maxim pt mioritic si nu un anumit procent pt alta rasa straina de tzara asta--de ce asa? pentru ca ei pot acum si altii ar dori sa poata, dar toate la timpul lor.... )}
Simutiu scrie: Si eu cresc si promovez inca o rasa asa cum bine stii Oliviu, ai vazut si la Oradea. Oliviu Secara scrie: au cel putin inca o rasa de caine care n-are nici o legatura cu granitele astea ci cu Canada,China, Siberia etc...........................se ocupa si de o alta rasa straina.........................lasa-l pe siberian sa se ocupe de cainele lui, lasa-l pe chinez in tara lui, nu-ti fa cea mai puternica canisa de newfoudland din Est
Nu era vorba de caini romanesti nici pe departe. Din contra, toti cei care se ocupa de ei sunt de apreciat.
_________________ Nu contează să faci cât mai mult, ci cât mai mult prin puţin.
|
|
 |
|
 |
|
Simutiu
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 11:59 am |
|
|
|
Da Oliviu. In primul rand pt ca e rasa romaneasca, este la inceputurile promovarii ei si imi plac corbi. Dar sa stii ca am si o femela de ciobanesc german, cu pedigree, cu care am fost in unele expo, acum are puiuti, am oprit si un mascul din ea care acum atinge varsta junioratului si il voi promova. Sotia
|
|
 |
|
 |
|
Simutiu
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 12:05 pm |
|
|
|
Sotia mea iubeste aceasta rasa la fel de mult ca si mioriticul dar a fost prima ei rasa la fel cum la mine a fost mioriticul. In plus gandeste-te si la alt rationament. Eu personal in acest moment daca mi-as permite as cumpara vreo 2 sau 3 femele din parinti de exceptie dintr-o rasa mica dar mult mai comerciala, i-as promova pentru a avea drept de monta si acte la pui si as vinde pui pentru a putea sustine financiar nr mare de exemplare de mioritic din curte. Este si asta o idee. Majoritatea crescatorilor au si o a doua rasa in curte sau chiar 3, si Dl Axinte, si Sorin Iacob, si Puiu Pal....nu doar cei pe care i-ai nominalizat tu. Dar asta nu ia impiedecat niciodata sa faca extrem de multe pt mioritici.
|
|
 |
|
 |
|
Simutiu
|
Scris: Vin Iul 23, 2010 12:11 pm |
|
|
|
Da Oliviu, este parea ta, de ce sa nu fie luata in seama, doar am stabilit ca forumul e pt a ne exprima opiniile, experientele, parerile. Eu vroiam doar sa mentionez ca toti crescatori chiar daca au inca o alta rasa in canisa, tot dau totul pt caini lor si in speta pt mioritici.
|
|
 |
|
 |
|
Oliviu Secara
|
Scris: Lun Iul 26, 2010 6:06 pm |
|
Membru din: Sâm Noi 21, 2009 10:24 pm Mesaje: 417 Localitate: Oradea
|
Prin replica pe care am scris-o Vin Iul 23, 2010 12:39 a.m. pe acest topic doresc sa se inteleaga ca nu vreau sa aduc nici un prejudiciu, de imagine sau de orice alt fel, celor 3 crescatori amintiti. Smile http://www.youtube.com/watch?v=gheYf9kv ... re=related Smile
_________________ Nu contează să faci cât mai mult, ci cât mai mult prin puţin.
|
|
 |
|
 |
|
mangra cristian
|
Scris: Dum Aug 08, 2010 5:27 pm |
|
|
|
D-le Gotca nu va cunosc personal dar am auzit de d-voastra ca aveti cainii frumosi am si eu 2 femele de mioritic una este cumparata de la Dl Ratiu de bello getica oradea si una de la un cioban din apropiere de Oradea eu sunt nou in cresterea de mioritici dar acuma vad cat de greu e sa-i intretii ca sa poti participa in expozitii cu ei inplica foarte multa munca sa stiti ca sunt caini frumosi dar nu stiu multi de ei fiindca ciobanii nu au timp si nici rabdare pt expozitii eu personal va respect pt tot ceea ce faceti pt aceasta minunata rasa.
|
|
 |
|
 |
|
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |