| Autor |
Mesaj |
|
aditzugl
|
Scris: Dum Mar 21, 2010 1:56 am |
|
|
|
Buna ziua! Am un ciobanesc mioritic de 4 luni !! De mic il hranesc cu royal canine vet care , iar ca supliment ii dau calciu de la Pet-Phos canine . Vaccinat si deparazit la timp deasemenea . Ingrijorarea mea este urmatoarea : el acuma are aprox 18 kg .Si are unele zile cand mananca mult , iar alte zile aproape deloc . I-am facut program fix de hrana , dimineata la 8 jumate + jumate de pastila de calciu , dupa-amiaza la 14.30 , si seara la 10.30 + jumate de pastila de calciu ! Ideea este urmatoarea , eu am si un bichon de 3 luni , si amandoi mananca acelasi timp de mancare ( nu stiu cum poate o jucarie ce merge pe baterie sa manance o boaba de Royal Canine Adult Junior ). E posibil ca el sa nu manance din cauza ei , sau din cauza castronului din care mananca ( am 3 castroane , asemanatoare , si sunt de dimensiuni mici) , vrea castron mai mare sau alta mancare ? E normala greutatea la varsta lui ? Cum ii creste greutatea in timp ? Medicul veterinat mi-a sugerat sa nu-l hranesc cu mancare gatita, si m-am conformat cerintei !Astept un raspuns din partea cunoscatorilor ! Va multumesc!
|
|
 |
|
 |
|
Oliviu Secara
|
Scris: Dum Mar 21, 2010 3:06 pm |
|
Membru din: Sâm Noi 21, 2009 10:24 pm Mesaje: 417 Localitate: Oradea
|
Bine ai venit pe forum. Mioriticii difera ca si greutate si dimensiune in functie de bagajul genetic. Catelul tau vad ca este hranit cu o mancare de calitate si primeste si portia de calciu necesara, deci nu cred ca are vreo problema. Daca i-ai cunoaste parintii ti-ai putea forma o idee mai clara legata de dimensiunile si greutatea pe care trebuie sa o aiba. eu am inceput sa-i dau mancare de 2 ori pe zi catelului meu, inca de la 4 luni, tot din cauza ca nu simtea nevoia sa manance mai frecvent; este la fel de vioi, se joaca la fel de mult, n-are nici o problema. cred ca ai putea sa faci la fel si eventual sa-i suplimenezi alimentatia cu alte vitamine/minerale. Si cateaua mea cand era in crestere manca asa in valuri in functie de cerintele organismului, metabolism; de fapt chiar si acuma sunt perioade in care mananca normal si apoi face pauza. In sectiunea "Alimentatie" din acest forum vei gasi mai multe detalii cu privire la chestiunea 'mancare gatitia vs. hrana industriala' sau click aici viewforum.php?f=18 Nu cred ca ai motive de ingrijorare. P.S. Fa-i cateva fotografii ghemotocului de blana sa-l admiram si noi. cred ca are o mutra de milioane la 4 luni.
_________________ Nu contează să faci cât mai mult, ci cât mai mult prin puţin.
|
|
 |
|
 |
|
aditzugl
|
Scris: Lun Mar 22, 2010 3:15 pm |
|
|
iti multumesc pentru raspuns...in consecinta am sa-i scad ratia la 2 portii pe zi! Cat despre poze...am sa-i fac cat de curand niste poze si un filmulet si am sa le postez pe acest forum! Daca stau sa ma gandesc in trecut , avand in vedere ca eu sunt fan rottweiler , ma bucur ca am acest caine si nu regret decizia luata ! Poate pe viitor ne vom intalni , cei de pe forum , si vom schimba impresii ! Apropo , eu sunt din galati !  ) Va salut cu bine !
|
|
 |
|
 |
|
eugen28
|
Scris: Vin Mai 04, 2012 9:20 am |
|
|
|
Buna ziua, ma numesc eugen si sunt nou pe acest forum. Binenteles ca am si o problema... o catea de ciobanesc mioritic care de 1 saptamana refuza hrana, in sensul ca daca ii pun hrana in bol nu o mananca, daca ii dau din mana mananca. Bolul cu hrana este situat la inaltimea pieptului. Am fost cu ea la veterinar si toate semnele erau bune , temperatura, culoarea ochilor, vioi . Nimic din ceea ce ar putea sa arate ca ar fi bolnav. Va rog sa imi spune-ti ce masuri sa iau. Mentionez ca pana de 2 saptamani a mancat carne de pui fiarta si Friskies. Multumesc
|
|
 |
|
 |
|
ionut ungheanu
|
Scris: Vin Mai 04, 2012 11:26 am |
|
|
|
Sunt mai multe cauze.Din cauza caldurii,exces de proteine si atunci ar trebui sa incercati cu orez fiert si morcov,in cazul in care i-azti schimbat mancarea este posibil sa nu ii placa acea mancare,sunt multe cauze insa parerea mea este ca din cauza excesului de proteine si incercati cu orez si morcov fiert macar o saptamana.Sa va traiasca catelusa.
_________________ canisadetohan.ro
|
|
 |
|
 |
|
Andrada Alb
|
Scris: Sâm Mai 05, 2012 8:25 pm |
|
Membru din: Mie Aug 11, 2010 9:38 pm Mesaje: 88 Localitate: Cluj-Napoca
|
eugen28 scrie: Buna ziua, ma numesc eugen si sunt nou pe acest forum. Binenteles ca am si o problema... o catea de ciobanesc mioritic care de 1 saptamana refuza hrana, in sensul ca daca ii pun hrana in bol nu o mananca, daca ii dau din mana mananca. Bolul cu hrana este situat la inaltimea pieptului. Am fost cu ea la veterinar si toate semnele erau bune , temperatura, culoarea ochilor, vioi . Nimic din ceea ce ar putea sa arate ca ar fi bolnav. Va rog sa imi spune-ti ce masuri sa iau. Mentionez ca pana de 2 saptamani a mancat carne de pui fiarta si Friskies. Multumesc Culoarea ochilor nu se schimba nici daca este sanatos nici daca este bolnav.....medicul veterinar cred ca i-a verificat culoarea mucoaselor(cea conjunctivala in cazul de fata),acesta fiind intr-adevar un simptom daca este bolnav. Incercati sa-i schimbati mancarea nu-i mai dati Friskies...incercati sa-i dati Purina Dog Chow la pret fiind asemanatoare. Pe langa acea carne incercati sa-i dati orez sau cu faina de malai sau tarate poate asa o va manca sau incercati cu produse lactate lapte sau branza. De asemenea incercati sa o tineti la umbra sa nu stea in soare.Soarele este daunator mai ales pt mioritici in aceasta perioada.
|
|
 |
|
 |
|