www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Comportament

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Caracterul la mioritici
 Mesaj Scris: Sâm Noi 28, 2009 10:13 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Care sunt opiniile dumneavoastra despre caracterul acestei rase ?
Cum ar trebui dirijata selectia pentru a mentine nealterata latura utilitara?
Se impune adoptarea unor teste de caracter la acordarea dreptului de reproductie ?

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Caracterul la mioritici
 Mesaj Scris: Mar Ian 12, 2010 8:35 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

am observat la catelusa mea ca nu este asa ascultatoare ca si cei din rasele ex ciobanesc german,este mai flecsibila, mai placuta,mai jucausa fata de ceilalti care sint in asteptarea unui ordin tot timpul.Mioriticul am vazut ca sare cind stapinul ii este in pericol.fara a fii nevoie de comanda,isi iubesc stapinul care il ingrijeste.

Sus 

Subiectul mesajului: Mioritic de la origine
 Mesaj Scris: Mar Feb 02, 2010 4:02 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Un mioritic luat din stana care este obisnuit cu oile si cu rutina de acolo s-ar adapta unei vieti de curte intr-un timp relative scurt? Mentionez ca femela are in jurul varstei de 18 luni.
Va face paza sau isi va pierde increderea in ea si nu va mai fi niciodata in elemental ei?
Imi e frica sa nu devina blegoasa, moale si buna de nimic din moment ce o scot din mediul in care s-a format.
Pe cei care au trecut prin asta i-as ruga sa raspunda.

Sus 

Subiectul mesajului: Strajer in devenire
 Mesaj Scris: Dum Feb 21, 2010 4:35 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Edon avea 4 luni si un ziar cand a fost filmat. Eu zic ca se comporta destul de bine pt. varsta lui.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OGINjnPgPQA&feature=channel[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FmG0AQDwBRA&feature=channel[/youtube]

Sus 

Mesaj Scris: Mie Mar 17, 2010 12:26 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Buna seara, va spun o intamplare care cred ca va va surprind poate... saptamana trecuta doar ce am scos cele 2 catele de mioritic la plimbare un echipaj de politie comunitara se opreste in dreptul meu si ma intreaba daca cumva am toate cele necesare la mine (faras, maturica ,punga,botnita) le aveam pe aproape toate mai putin ultimul. A inceput sa imi zica garcia comunitarul ca imi da amenda ca nu am botnita la catele ca e caine de talie mare....ce e drept am cam facut putin misto de ei stiind ca am tot ce imi trebuie si nu era argumentata problema cu amenda, l-am pus sa imi arate unde scrie ca la caini de talie mare trebuie purtata botnita, la care acesta incepuse sa cauta in Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 55/2002 privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi ...el nu si nu pana la urma vazandu-se ca se face de cacao la scos sin discutie colegul sau motivand ca au o misiune inse se intorc ...sincer sa fiu ma bufnit rasul....cu cat profesionalism operiaza niste pers care ar trebui sa nu apere cica...o mentiune mai am de completat aceea ca mai sunt si pers competente.

http://www.igpr.ro/Ordine_publica/oug_55_2002.htm

Sus 

Mesaj Scris: Mie Mar 17, 2010 7:43 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Nu te stresa Ovi ca ai postat unde nu trebuie, merge si discutia despre caracterul la oamenii din spatiul mioritic :D ; si eu am avut o intalnire cu un comunitar dar am discutat civilizat, nu era pus pe hartza si pt ca tot suntem la capitolul "Caracterul la mioritici" pe Mara a lasat-o rece toata intalnirea cu organul. atata doar ca i-a dat tarcoale, i-a adulmecat mainile, iar agentul a incremenit, doar buzele i se mai miscau; probabil ca frica provenea mai ales din faptul ca nu-i vedea ochiii si nu stia ce intentii are.

Sus 

Subiectul mesajului: comentariu ,comportament
 Mesaj Scris: Joi Mar 18, 2010 12:26 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Vreau nu vreau, Ovidiu e prietenul meu si pt ca e din Tara Barsei ,si oricum in particular ii spuneam parerea mea legat de incident! Vazind ca a postat si pe alt sait si ca sunt ceva comentarii am hotarat sa ma exprim public. Trebuie sa plecam de la ideea ca acesti oameni (pol comunitara)vin din gardienii publici care aveau ca minim necesar pt pregatire doar sc gen .Acum s-a ridicat cumva stacheta dar sa stiti ca mentalitatea a ramas aceeasi.Trebuie sa mai tinem cont ca ei sunt sub coord promariei si pe cale de consecinta sunt vanati daca isi fac datoria de orce angajat al prim sau orce prieten al primarului.De cele mai multe ori nu sunt stapani pe legislatie, asa se explica de ce "au plecat catre o misiune"Trebuie sa tinem cont ca legislatia e de partea lor legat de rasa noastra(caini agresivi),si cu siguranta nu avem totdeauna la noi tot ce prevede legea. De aceea cred ca noi trbuie sa mergem pe filozofia "cedeaza ca sa invingi",negocierea legala e benefica.De multe ori ei vor sa iasa din incurcatura in asa fel incat sa nu l- i se impute ca nu si-au facut daroria.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Mar 21, 2010 9:29 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

cine vorbeste engleza si e dispus sa ma ajute in legatura cu cel care posteaza comentarii la videoclipul de mai jos? in mare este vorba despre caracterul mioriticilor si despre tendinta lor innascuta de a face paza... nu ca n-as putea eu trai din cauza faptului ca nu e lamurit tipul, dar asa ca si sustinere din partea voastra daca aveti timp si chef.
.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Mar 21, 2010 9:43 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Nu am prea inteles ce nelamuriri are respectivul. Mara era micuta si spatiul ei de paza la fel. Se comporta ca un ciobanesc mare caruia ii trece cineva la limita spatiului de paza, asa cum ai trece ca turist pe langa stana la o distanta convenabila si pentru tine si pentru caine. Te latra si te tine sub observatie fara sa te atace.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Subiectul mesajului: Re: comentariu ,comportament
 Mesaj Scris: Dum Mar 21, 2010 11:14 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

canisadegotca scrie:
Vreau nu vreau, Ovidiu e prietenul meu si pt ca e din Tara Barsei ,si oricum in particular ii spuneam parerea mea legat de incident! Vazind ca a postat si pe alt sait si ca sunt ceva comentarii am hotarat sa ma exprim public. Trebuie sa plecam de la ideea ca acesti oameni (pol comunitara)vin din gardienii publici care aveau ca minim necesar pt pregatire doar sc gen .Acum s-a ridicat cumva stacheta dar sa stiti ca mentalitatea a ramas aceeasi.Trebuie sa mai tinem cont ca ei sunt sub coord promariei si pe cale de consecinta sunt vanati daca isi fac datoria de orce angajat al prim sau orce prieten al primarului.De cele mai multe ori nu sunt stapani pe legislatie, asa se explica de ce "au plecat catre o misiune"Trebuie sa tinem cont ca legislatia e de partea lor legat de rasa noastra(caini agresivi),si cu siguranta nu avem totdeauna la noi tot ce prevede legea. De aceea cred ca noi trbuie sa mergem pe filozofia "cedeaza ca sa invingi",negocierea legala e benefica.De multe ori ei vor sa iasa din incurcatura in asa fel incat sa nu l- i se impute ca nu si-au facut daroria.

Multumesc frumos D-l Gotca , aveti dreptate referitor la faptul ca e caine agresit insa daca in spetiile publice ne controlom exemplarele in asa fel in care sa nu aiba un comportament defectos in anumite situati sunt de parere ca nu au ce sa ne faca... probabil sa fie primul si ultimul caz de genul acesta, pt ca ceea ce prevede legea dpdv al meu atata timp cat sunt "protejati" de lege prin faprul ca nu e mentionat ca si rasa sau talie, fiind obligatoriu sa poarte botnita. Stiu ca uneori nu ai tot arnasamentul (punga, maturica, s.a.) si atunci depinde ce noroc ai cu cei ce te controleaza.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Prima pagină » Intretinere » Comportament