www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Intrebari de la incepatori

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce fel de Mioritic?
 Mesaj Scris: Joi Apr 15, 2010 9:58 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna Ziua
M-am uitat pe internet la tot felul de clipuri cu Ciobanesti Mioritici..
Si totusi am observat ca sunt putini diferiti fata de al meu ..
In sensu ca nu au la fel de mult par (puii) si sunt mai rapizi in miscari ,mai agili.etc
Al meu e blanos si e mai greoi in miscari , precizez ca cainele e rasa curata..
Ma gandesc sunt mai multe tipuri de Mioritici?
Am sa va pun poze cu puiu meu si cu parintii lui .Sa imi spuneti si voi niste pareri..
Aa app si sincer nu am vazut nicaieri Mioritici adulti mai mari ca parintii cainelui meu..Sincer park sunt niste vacute ,,In poze nu prea par dar in realitate eu unu m-am speriat.
M-am gandit ca sunt corciti cu niste vaci :))

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Ce fel de Mioritic?
 Mesaj Scris: Joi Apr 15, 2010 10:19 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

am incercat sa pun poze dar de ce nu apar?ma poate ajuta cineva?si app dak poate baga cineva id meu alex_anini

Sus 

Mesaj Scris: Joi Apr 15, 2010 2:26 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

"sincer nu am vazut nicaieri Mioritici adulti mai mari ca parintii cainelui meu". Nu fii necajit, ca nici ciobanii romani nu au vazut asa ceva si ei se uita la caini de vreo doua mii de ani :D.

http://www.mioritici.info/forum/viewtopic.php?f=47&t=116&sid=66ee0430a1a0759ad3ca8695869c933b

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Apr 15, 2010 5:41 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Imagine

Sus 

Mesaj Scris: Joi Apr 15, 2010 5:42 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Am pus o filmare cu parintii cainelui meu..si va uitati si la poze si la restu :P ..Sa imi spuneti o parere:P

Sus 

Mesaj Scris: Vin Apr 16, 2010 4:33 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Unghiul de unde ai filmat nu ajuta la o apreciere cat de cat corecta. Mici e clar ca nu sunt. :D Si parul ala insala, daca-i tunzi pierd vreo 50% din volum :D Puiul e frumos insa va trebui sa fi foarte atent cu greutatea lui, tine-l mai slabutz, nu-l ingrasa desi este tendinta propietarilor sa-i faca bondoci, dolofani; e insa periculos pentru el. La fel va trebui sa tina o cura stricta de calciu si vitamine. Succes!

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Sep 15, 2010 12:22 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

buna ziua.mioriticii albi complet sunt dezavantajati la concursuri?eu asa am auzit de la un crescator ca mioriticii albi sunt lasati mai la urma de arbitrii si vroiam sa stiu daca este adevarat..

Sus 

Mesaj Scris: Mie Sep 15, 2010 3:00 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Ionut pentru a te lamuri la intrebarea pe care o pui trebuie sa citesti standardul existent si nimic mai mult.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Sep 15, 2010 4:35 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Standardul nu face distinctie intre culori cum ca una ar fi mai "valoroasa" decat alta, insa din pacate arbitrii fac si nu ar trebui. Si mie mi s-a spus la arbitrarea unor exemplare texte de genul daca ar avea mai multe pete gri etc..., din fericire Arina sau Betty erau greu de dezavantajat pe seama culorii albe :D. Motivatia arbitrilor e ideea ca daca montezi exemplare albe intre ele se poate sa apara exemplare cu depigmentari. La aceasta motivatie am doua comentarii de facut:
1. Ei trebuie sa arbitreze ce au in ring si nu sa penalizeze o posibila dar improbabila monta din viitor :roll:
2. Exista rase cu toate exemplarele albe si sunt bine mersi.
Mai pot adauga faptul ca albul e cea mai comuna la stane si cred ca e destul.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Sep 15, 2010 7:46 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

S-a vorbit mult despre culori si/sau repartitia lor la Mioritic. Exemplare care se nasc albe nu sunt foarte multe, majoritatea mioriticilor care la stadiul de adult sunt albi, au avut ca si pui pete de culoare aguti, deci nu putem discuta ca ei nu prezinta pigment. Personal, nu vad din ce motiv ar trebui sa marginalizam mioriticii albi !
Multi considera ca au parul moale. FALS! In proportie egala sunt si mioritici cu pete negre sau gri inchis care prezinta par moale.
Sunt mai "comerciali" cei cu pete de culoare neagra sau inchisa? Se poate, dar nu putini iubitori de Mioritic, suna si vor pui ... albi ! Atunci?

Daca ne uitam la rasa Ciobanesc Romanesc de Bucovina, desi acum nu foarte multi ani intalneam preponderent exemplare baltate cu aguti, acum majoritatea celor prezentati in expozitii sunt cu pete negre, vorbim de o tendinta?
Sunt si acum in standard ambele combinatii de culori!
Cine a impus aceasta tendinta? Crescatorii sau cumparatorii?

Trag un semnal de alarma pentru culorile la Mioritic, apar din ce in ce mai des exemplare la care culoarea predominanta este negrul ! Acele exemplare "mantalate pe negru" consider ca sunt atipice rasei, se pare ca ele apar intre anumite combinatii coloristice parentale, daca vom stabili ca e o problema pentru rasa, trebuiesc identificate din care combinatii de culori rezulta negrul predominant, pentru a preveni aparitia acestei repartitii de culori.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Prima pagină » Intretinere » Intrebari de la incepatori