qalinn scrie:
buna ziua!
1. e ok daca tund ciobanescul pe timpul verii ?
2. ar putea cineva sa mi recomande o masina electrica de tuns ciobanescul ? poate cineva care a folosit.
Va multumesc!
Nu este de dorit ca Mioriticul sa fie tuns, nici macar pe timpul verii.
Daca, roba sa nu mai poate fi toaletata sub nici o forma, iar tunsul reprezinta singura solutie, eu personal, din ce am vazut, nu recomand masina electrica. De ce? Am vazut mai multe situatii in care mioritici tunsi cu masina electrica au prezentat leziuni cutanate pe fata interna a urechilor, la nivelul coatelor sau pe alte zone ale corpului. O explicatie oferita de prieteni, medici veterinari, ar fi aceea ca prin miscarea specifica a partii active a masinii electrice, parul este sectionat in particule de dimensiuni foarte mici care vor penetra pielea animalului, rezultand aceste leziuni cutanate, care sunt destul de intinse, se vindeca foarte greu, producand si un disconfort cainelui. Spalarea ulterioara tunsului nu inlatura aceasta problema.
Am tuns mioriticul unor prieteni cu un foarfece cumparat din Practiker, a costat 8 ron, ce-i drept catelul a iesit un pic mai scarit, dar dupa o luna parul s-a uniformizat ca si lungime.
Marele avantaj este acela ca nu l-am tuns la piele, au ramas cam 1-2 cm de par, castigand astfel cel putin o luna, timp necesar ca parul sa ajunga la aceasta dimensiune, de "la zero".
Evident trebuie atentie pentru a nu pisca pielea cainelui si ... rabdare !