www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Toaletaj

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Joi Iul 07, 2011 10:23 am 
buna ziua!

1. e ok daca tund ciobanescul pe timpul verii ?
2. ar putea cineva sa mi recomande o masina electrica de tuns ciobanescul ? poate cineva care a folosit.

Va multumesc!

Sus 

Mesaj Scris: Joi Iul 07, 2011 4:01 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

qalinn scrie:
buna ziua!

1. e ok daca tund ciobanescul pe timpul verii ?
2. ar putea cineva sa mi recomande o masina electrica de tuns ciobanescul ? poate cineva care a folosit.

Va multumesc!

Nu este de dorit ca Mioriticul sa fie tuns, nici macar pe timpul verii.
Daca, roba sa nu mai poate fi toaletata sub nici o forma, iar tunsul reprezinta singura solutie, eu personal, din ce am vazut, nu recomand masina electrica. De ce? Am vazut mai multe situatii in care mioritici tunsi cu masina electrica au prezentat leziuni cutanate pe fata interna a urechilor, la nivelul coatelor sau pe alte zone ale corpului. O explicatie oferita de prieteni, medici veterinari, ar fi aceea ca prin miscarea specifica a partii active a masinii electrice, parul este sectionat in particule de dimensiuni foarte mici care vor penetra pielea animalului, rezultand aceste leziuni cutanate, care sunt destul de intinse, se vindeca foarte greu, producand si un disconfort cainelui. Spalarea ulterioara tunsului nu inlatura aceasta problema.
Am tuns mioriticul unor prieteni cu un foarfece cumparat din Practiker, a costat 8 ron, ce-i drept catelul a iesit un pic mai scarit, dar dupa o luna parul s-a uniformizat ca si lungime.
Marele avantaj este acela ca nu l-am tuns la piele, au ramas cam 1-2 cm de par, castigand astfel cel putin o luna, timp necesar ca parul sa ajunga la aceasta dimensiune, de "la zero".
Evident trebuie atentie pentru a nu pisca pielea cainelui si ... rabdare !

Sus 

Mesaj Scris: Joi Iul 07, 2011 5:18 pm 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Si eu consider ,ca daca tot trebuie tuns foarfeca este solutia mai buna ,eu am tuns un caine cu o foareca de oi si mi s-a parut in regula ,in plus fata de ce a spus Sorin cred ca in cazul masii electrice exista posibilitatea ca parul si subparul sa creasca incalcite .Bafta

Sus 

Mesaj Scris: Vin Iul 08, 2011 2:18 pm 
Va multumesc frumos pt promptitudine si sfaturi!
Am sa tin seama de sfaturile voastre si nu voi mai incerca sa tund cainele cu o masina electrica.
L am tuns cu o foarfeca de oi si era cam "scarit" si de aceea vroiam sa fie uniform.
Eu am catelusha in zona olt(draganesti olt), adica o zona de campie si caldura e un pic mai mare si de aceea am ales sa o tund.nu as vrea sa il vad suferind din cauza caldurii.

o zi frumoasa!

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Toaletaj