www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Comportament dupa tuns
 Mesaj Scris: Lun Iul 19, 2010 9:21 am 
Buna ziua,

Am un ciobanesc mioritic de 1 an pe care am fost nevoit in acest weekend sa-l tund scurt. Pentru a reusi acest lucra a trebuit sa-l anesteziem putin.
Dupa ce a trecut efectul anesteziei are un comportament foarte ciudat. Maraie, are tendinta sa muste dar cel mai grav lucru este ca ii este teama sa se mai aseze jos sau sa doarma.Nu a dormit aproape 24 de ore si desi nu se mai putea tine pe picioare tot nu se aseza. In final dupa multe incercari a reusit sa se aseze si sa se culce dar dupa ce se trezeste chinul revine la loc.
Acum imi cam pare rau ca l-am tuns si ca l-am supus acestui stres. Ce as putea sa-i fac sa-si revina?
De asemenea as dori sa stiu cam in cat timp o sa-i creasca blanita la loc.

Va multumesc si astept cu interes parerile dumneavoastra.

Marius

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Comportament dupa tuns
 Mesaj Scris: Lun Iul 19, 2010 7:51 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Si eu am tuns cativa mioritici, nu multi dar destui, insa nu am intanit asa comportament... Incearca si distragei atentia, joaca-te cu el. plimba-l... Ia o perie si periaza-l, apoi un piaptan ca pe viitor sa nu mai fi nevoit sa-l tunzi.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Iul 19, 2010 9:38 pm 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Eu zic sa consulti un dresor, sa-ti dea niste sfaturi.
si am si o intrebare. A cui a fost idea sa-l anesteziati?

Sus 

Mesaj Scris: Mar Iul 20, 2010 7:28 am 
Ideea cu anestezia a fost a celor de la cabinetul veterinar.De fapt i-au facut un tranchilizant dar dupa 20 de minute isi revenise si a inceput sa fie nervos si sa incerce sa muste. Pentru a-l linisti i-au mai facut inca o doza, dupa spusele doctorului nu mai mare decat pentru o pisica.

Dupa ce am ajuns acasa am facut cum mi-au zis ei, sa-l tin la umbra si sa nu-i dau de mancare si apa pana seara.In aceasta perioada a fost chiar OK. Adica mai dormea apoi mai se plimba prin curte, era chiar vioi.Insa dupa ce a trecut total efectul anesteziei au inceput problemele.

Va multumesc

Sus 

Mesaj Scris: Mar Iul 20, 2010 1:51 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Probabil ca tocmai datorita anesteziei prea slabe catelul a fost constient si s-a speriat de ceea ce i s-a intamplat. Acordati-i cat mai multa atentie, purtati-va cu blandete cu el, nu-l certati, faceti impreuna o activitate care va face placere, plimbare, joaca ... Trebuie sa-si recastige increderea in el si-n dvs.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Aug 25, 2010 3:41 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Am o "mioritica" de 10 luni din familia De Greycib. Am chemat acasa un medic veterinar care se ocupa in timpul liber de tunsori canine. Mi-a explicat ca nu recomanda anestezia generala, pentru ca pot aparea complicatii. in consecinta, i-am aplicat o botnita. normal, a incercat sa-l muste pe medic de numeroase ori, dar acesta era obisnuit cu operatiunea si s-a purtat cu maxima blandete. dupa ce s-a zbatut o vreme, cateaua a inteles ca nu i se intampla ceva rau si a stat cuminte. Asadar, sunt si alte metode decat tranchilizarea.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Aug 25, 2010 3:45 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

La caini mai agitati e bine sa folosesti doar foarfeca si nu un aparat care sa-i "zbarnaie" pe la urechi si pe altundeva :P . Finisarea n-o sa fie ea grozava dar oricum...

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar