| Autor |
Mesaj |
|
nelu.b.
|
Scris: Mar Ian 04, 2011 9:02 pm |
|
|
Mulțumesc,aveți dreptate,opțiunea cea mai buna este ceea de spatii individuale pentru fiecare,asta și pentru motivul ca exista o curte destul de mare unde vor putea socializa  intre ei. Mulțumesc.
|
|
 |
|
 |
|
Pop Marius
|
Scris: Mar Ian 04, 2011 9:36 pm |
|
Membru din: Lun Iul 26, 2010 2:03 pm Mesaje: 289 Localitate: Targu Lapus
|
|
Buna seara. Nu sunt cel mai in masura sa dau sfaturi dar din discutiile mele cu ceilalti crescatori pot sa va ajut cat pot. Spatiul detinut de dumneavoastra este perfect doar pentru 2 caini. Ciobanestii mioritici sunt caini de talie mare care au nevoie de miscare chiar daca sunt inchisi in padocurile lor. Nu este bine sa tineti mai multe exemplare in acelasi padoc. La un momet dat o sa se certe chiar daca sunt mascului sau femele. In ceea ce priveste reproductia aici sunt N posibilitati de fatare. Fatarea depinde de anotimp si de alti factori externi daunatori, aici ma refer la puii care se nasc afara. Unii caini sau nascut in mocirla si au supravietuit. Noi incercam sa dam sfaturi care sunt ridicate putin la un standard de crescator. Pesonal nu recomand ca o femela sa nasca afara…..Spatiul pentru fatare este bine sa fie inchis din mai multe puncte de vedere, frig, paraziti etc. Multi spun si sustin sa lasam cainele sa se nasca asa cum este el obojnuit sub o stanca langa un staul de oi dar sa nu uitam ca acum acele vremuri sau modificat si traim in alte vremuri, mai omenesti. De aceea spatiul dedicate puilor este bine sa fie izolat si cald cu o temperature constanta mai precis conditii omenesti. Cu siguranta este recomnadat sa extindeti acel spatiu daca aveti posibilitatea. Cainii dumneavoastra o sa fie mai fericiti. Bafta!!!
|
|
 |
|
 |
|
nelu.b.
|
Scris: Mie Ian 05, 2011 1:20 pm |
|
|
|
Multumesc domnule Pop,am sa tin cont si de aceste lucruri.In acest moment oricum trebuie sa astept din cauza frigului si zapezii,cum se va schimba timpul ne apucam de amenajat.
|
|
 |
|
 |
|
ionut ungheanu
|
Scris: Mie Ian 05, 2011 1:41 pm |
|
|
|
Buna ziua.eu va pot spune cum am eu padocul poate va ajuta la ceva. Dimensiunile sunt urmatoarele 4 m lungime,2 latime,2 inaltime. Este impartit in 3 .eu cred ca esteloc indeajuns pt caini. Padocul meu inca nu este izolat termic pt ca nu am catelele asa de mari incat sa fete dar la primavara le voi izola cu vata minerala de 10 cm pt ca prin polistiren intra soarecii si il vor manca pe tot(asta e un sfat). Bafta.
PS un padoc izolat termic este bun si vara si iarna.
_________________ canisadetohan.ro
|
|
 |
|
 |
|
rusty
|
Scris: Mie Ian 05, 2011 1:53 pm |
|
|
ionut ungheanu scrie: Buna ziua.eu va pot spune cum am eu padocul poate va ajuta la ceva. Dimensiunile sunt urmatoarele 4 m lungime,2 latime,2 inaltime. Este impartit in 3 .eu cred ca esteloc indeajuns pt caini. Padocul meu inca nu este izolat termic pt ca nu am catelele asa de mari incat sa fete dar la primavara le voi izola cu vata minerala de 10 cm pt ca prin polistiren intra soarecii si il vor manca pe tot(asta e un sfat). Bafta.
PS un padoc izolat termic este bun si vara si iarna. Intra si in vata minerala. Am alergat eu vreo doi anul trecut, erau f fericiti in izolatia tavanului.
|
|
 |
|
 |
|
nelu.b.
|
Scris: Mie Ian 05, 2011 4:14 pm |
|
|
ionut ungheanu scrie: Buna ziua.eu va pot spune cum am eu padocul poate va ajuta la ceva. Dimensiunile sunt urmatoarele 4 m lungime,2 latime,2 inaltime. Este impartit in 3 .eu cred ca esteloc indeajuns pt caini. Padocul meu inca nu este izolat termic pt ca nu am catelele asa de mari incat sa fete dar la primavara le voi izola cu vata minerala de 10 cm pt ca prin polistiren intra soarecii si il vor manca pe tot(asta e un sfat). Bafta.
PS un padoc izolat termic este bun si vara si iarna. Va rog ceva imagini dacă este posibil,mulțumesc.
|
|
 |
|
 |
|
ionut ungheanu
|
Scris: Mie Ian 05, 2011 5:59 pm |
|
|
|
sigur ca intra si in vata numai ca nu o mananca si nu ramai cu peretele gol.eu am experienta in constructii si va spun ca am vazut o data un perete din pol mancat de soareci.poze nu am inca dar pana va apucati de padoc promit sa va fac.
_________________ canisadetohan.ro
|
|
 |
|
 |
|