www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Sâm Ian 08, 2011 8:33 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Atunci cand s-a pus problema aplicarii de reduceri pt. TOATELE RASELE NATIONALE, la simpozionul de la Suceava, raspunsul primit a fost ca pretul puilor de ciobanesti romanesti este mare, de ce ar trebui sa avem reduceri!
Stie cineva daca si la Campionatul European de la Budapesta, Ungaria a aplicat reducere la rasele lor nationale? Exemplul lor de ce nu este urmat si in Romania? Euro dog 2012 este aproape, cu taxe de 75 pana la 105 euro pt. primul caine, nr. CR va fi scazut.
Acolo unde in comitetul de organizare al expozitiilor a fost si cate un iubitor de CR s-a vazut o schimbare. La Iasi in 2010 am gasit intelegere. Din ce stiu si la Oradea si au mai fost si in alte expo reduceri, pt. toti CR , nu doar pt. Corbi .
Chiar si pt. actele de origine ar trebui practicate alte preturi. Sunt cazuri cand din lipsa banilor nu sunt declarati toti puii din cuib. Un alt deserviciu adus raselor.
Imagine

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Ian 08, 2011 9:46 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Cel mai mare deserviciu adus raselor noastre romanesti il facem noi crescatorii si proprietarii dand dovada de lasitate in a ne spune parerea si cea ce gandim. Daca macar 30% din cei care sunt inregistrati aici pe site si-ar spune parerea fara sa le fie frica de repercursiuni s-ar afla multe lucruri pe care actuala conducere AchR , am sa spun cateva intrebari cu iz retoric, la care toti trebuie sa va dati singuri raspunsurile.

1.Cator crescatori sau proprietari li sa transmis ca ar fi bine sa isi mai tina cainii pe acasa si sa mai ia o pauza expozitionala?
2.Cator crescatori sau proprietari li sa transmis ca ar fi bine sa nu mai posteze pe forumuri realitatea?

Acestea sunt doar 2 din cele mai grele intrebari.
Stiu bine ca in viata intalnesti oameni cu coloana vertebrala dar si foarte multi lingai (pupincuristi) vom vedea cine va mai avea curajul sa spuna lucrurilor pe sleau fara frica si ma refer la cei care sunt prezenti aici pe site.

In felu in care se actioneaza se va vedea si evolutia MIORITICULUI.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Ian 09, 2011 2:55 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

“Tin minte la Adunarea de la Timisoara cum unul din arbitrii reprezentanti ai AChR-ului nemultumit de diverse critici, ne intreba daca stim noi cat au muncit ei...( Nelu Albiter)”
Atunci proprietarii si crescatorii ce au facut, au stat? Unde este munca lor depusa? As spune eu ceva dar …mai bine nu.
Domnule Adi Curtean, chair vroiam sa intreb ce fine a facut scrisoarea trimisa de domnul Dan C. catre A Ch R. De fapt scrisoarea a fost publica si am citit-o cu totii, ma intereseaza raspunsul primit din pareta lor. Pentru trimiterea si afisarea acestei scrisori, Presedintele clubului de Mioritic a capatat respectul tuturor.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Ian 09, 2011 2:46 pm 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Eu sunt de parere sa nu complicam lucrurile.O parte din raspunsurile la punctele necesare omologarii sunt.Alte date sper ca ne vor fi puse la dispozitie de AChR.Pentru prezenta sau absenta defectelor ereditare sau nu in populatia mioriticului va rog frumos sa ni le puneti la dispozitie dumneavoastra crescatorii.Pana la Campionatul European din 2012 sper sa avem materialul gata . Cresterea numarului de exemplare trebuie sa fie cat de cat normala.Acest normal tine si de conditile economice din tara si de conditii sociale si de cele culturale , sunt multi factori care influenteaza dezvoltarea rasei.In ceea ce priveste incidenta defectelor nu prea le gasim in expozitii .La Adunarea Generala de anul acesta va fi gata statistica facuta pe expozitiile de club din 2005 pana la expozitia de la Alba Iulia din septembrie 2010. Sunt in jur de cel putin 100 de exemplare pe care se face studiul.
Acest studiu va reflecta munca facuta in cinci ani de zile.In ceea ce priveste deschiderea de linii noi fiecare dintre dumneavoastra puteti aduce un aport in acest sens.Cautati si gasiti masculi care nu au fost identificati pana acuma ca reproducatori din linii cunoscute in AChR.Este munca de crescator.Incercati monte una , doua puii rezultati vor fi o surpriza (uneori placuta - alteori nu),mergeti inainte indiferent de rezultate.Nu va descurajati.Acest mers inainte este influentat exact ca si dezvoltarea rasei de factori economici,sociali, culturali.Eu nu pot decat sa multumesc celor care au participat pana acum la dezvoltarea rasei.La mioritic cel putin sa stiti ca macar in ceea ce priveste participarea la Campionate Europene si Mondiale stam bine .La numarul de exemplare inscrise in COR aveam cele mai multe exemplare sper sa reusim sa ne mentinem in fata.

Sus 

Subiectul mesajului:
 Mesaj Scris: Sâm Mar 17, 2012 8:28 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Nu m-am ""rablagit"" ci doar de cateva minute am ajuns acasa de la Sibiu unde am participat din partea as Pro Canis Brasov la lucrarile Adunarii generale ordinare a Achr. Am mers acolo cu parerea mea si m-am intors cu parerea lor :!: :!: :P :P .Printre altele ni s-a spus ca sunt date clare ca persoane din fenomen din tara , incearca sa influienteze strainii sa nu participe la euro de la Romexpo.A spus-o public un reprezenant de valoare a achr!! Mi se pare f grav ca suntem ""romani"" si in aceasta situatie! Tocmai asta m-a facut sa ma decid sa particip si la expo Satu Mare.Declar public ca la Alba Iulia nu am vrut sa particip, motivarea mea de atunci nu au ""inghitit-o""multi cu care am vorbit. Cu aceasta ocazie imi cer scuze doamnei Diana Simutiu ca am repezit-o verbal cand a venit la mine langa ring sa-mi spuna ca masculul ce este strigat sa intre (numarul) este Fag.Pt europene si nu numai, cred ca TOATA conducerea clubului trebuie sprijinita in demersul ce-l face ca rasa noastra sa indeplineasca conditiile de omologare.Sigur la Predeal o sa ni se spuna ce trebuie toti sa intreprindem ca mioriticul sa castige.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Mar 17, 2012 8:42 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Felicitari Nea Costica pentru faptul ca ati inteles care este scopul participarii, sa facem cat putem pentru ca aceasta rasa sa mearga mai departe, asa cum am anuntat eu personal de anul viitor ma voi retrage din aceasta miscare.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Mar 19, 2012 2:55 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Eu o sa particip la expo Predeal ( chiar daca nu ma simt pregatit), Satu Mare, daca o sa fim sanatosi mergem si la Alba. Tin sa cred ca, sustin rasa din anumite puncte de vedere, prin prezenta mea in expo, inclusiv la Salzburg si Bucuresti. Salzburg inca nu sunt sigur dar o sa fac tot posibilul sa merg. Cel mai important este sa am ce arata la momentul potrivit. Nu pot sa spun ca am sustinut clubul sub nici o forma pentru ca, nu sunt nici macar membru si nu sunt implicat in nici un fel de proiect al clubului. Daca se poate spune ca, prin prezenta mea in expo se numeste ajutor atunci acolo am sa fiu si eu.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6