www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Sâm Noi 21, 2009 11:17 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

COMUNICAT

Ne face o deosebita placere si onoare sa va informam ca in data de 06.07.2005, la Buenos Aires, Comitetul General F.C.I. a aprobat si recunoscut cele doua rase nationale de Ciobanesti Românesti respectiv, Ciobanescul Românesc Carpatin si Ciobanescul Românesc Mioritic.

Aceasta comunicare a fost transmisa telefonic de Dl.Yves De Clercq, Directorul Executiv al Federatiei Chinologice Internationale.

Urmeaza ca în cel mai scurt timp, Federatia Chinologica Internationala sa transmita, prin circulara, aceasta decizie precum si standardele dupa care se vor arbitra aceste rase.

Inca din momentul alegerii sale la 16 aprilie a.c., noul Consiliul Director A.Ch.R. si-a stabilit ca prioritate absoluta, începerea unei campanii “diplomatice” de remontare a procesului de recunoastere internationala a raselor nationale, proces care fusese blocat în luna noiembrie 2004 prin nerecunoasterea Ciobanestilor Românesti ca rase distincte de catre Comitetul General F.C.I.

Delegatia A.Ch.R. care s-a deplasat la Viena în perioada 3-6 iunie 2005, a prezentat membrilor Comitetului General F.C.I. motivele întemeiate ale cererii de omologare si a primit asigurari ferme ca aceste dosare vor fi reanalizate în cadrul reuniunii Comitetului General F.C.I. de la Buenos Aires.

Cu privire la Ciobanescul Românesc de Bucovina, Comitetul General F.C.I. a hotarât reluarea discutiilor dupa rezolvarea dosarului Ciobanescului Balcanic. Cu toate acestea, Comitetul General F.C.I. a dat asigurari ferme conducerii A.Ch.R. ca aceasta rasa/varietate este recunoscuta ca fiind româneasca si indiferent de modalitatea de rezolvare a acestui dosar, Ciobanescul Românesc de Bucovina se va bucura de recunoastere ca rasa sau varietate româneasca cu posibilitatea de obtinere a titlului C.A.C.I.B.

Dorim sa multumim din inima tuturor crescatorilor si proprietarilor acestor rase care au avut principalul merit la obtinerea acestei victorii istorice a chinologiei românesti. Le prezentam acestora expresia înaltei noastre consideratii si ne cerem scuze pentru toate inconvenientele pe care le-au avut din partea Asociatiei Chinologice Române la un moment dat si speram ca prin aceasta recunoastere internationala, mare parte din amintirile neplacute legate de relatia cu institutia care ar fi trebuit sa-i sprijine si nu sa-i împiedice în munca lor, sa fie estompate sau sa fie date uitarii.

Aceleasi multumiri le adresam si tuturor chinologilor, chinotehnicienilor si chinofililor care au promovat prin activitatea lor aceste rase si care au crezut cu tarie în recunoasterea internationala a acestor minunati câini. Efortul si pasiunea lor au contribuit decisiv la mentinerea unei stari de spirit favorabile acestei campanii de omologare internationala.

In cel mai scurt timp, Asociatia Chinologica Româna va redacta un comunicat de presa menit sa mediatizeze asa cum se cuvine aceasta realizare a chinologiei românesti.

PRESEDINTELE CONSILIULUI DIRECTOR AL
ASOCIATIEI CHINOLOGICE ROMÂNE

Cristian Stefanescu

Sursa : www.ach.ro

Sus 

Mesaj Scris: Mie Iul 21, 2010 7:21 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

La jumatatea drumului spre omologarea definitiva cum stam :?: Stie cineva :?: Ce mai trebuie facut :?:

Sus 

Mesaj Scris: Joi Iul 22, 2010 10:15 am 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Basilsan scrie:
La jumatatea drumului spre omologarea definitiva cum stam :?: Stie cineva :?: Ce mai trebuie facut :?:

Unul dintre lucrurile care trebuie facute neaparat si e chiar FFF IMPORTANT (lucru transmis f clar de catre conducerea ACH Romania) este ca in urmatoarea peioada care a mai ramas sa avem un numar cat mai mare de exemplare arbitrate in expo de club, CAC si CACIB si pe cat se poate chiar participari in strainatate. Si e f logic. Hai sa fim seriosi daca e sa facem o statistica in ultimii 2 ani luand in calcul toate expozitiile la un loc nu au fost mai mult de 50 - 60 exemplare? ( eu cred ca nici macar atatea). Si atunci cum se poate face o documentatie completa catre FCI cand sunt atat de putine exemplare arbitrate. Ce sa solicitam, omologarea definitiva a unei rase pe cale de disparitie ? (fara suparare cam asa pare dupa prezenta in expo). Pt omologarea definitiva si pentru reprezenatnti FCI ASTA CONTEAZA, nu faptul ca mai sunt sute sau poate mii de exemplare raspandite pe la stanile din tara, putem dovedi ca mai sunt? Oare cineva de la FCI va veni sa ia stanile la rand sa caute exemplare? Nu!!!

Si haideti sa fim seriosi, in limitele posibilului, sustinere ACHR exista, exista expo cu reduceri pt ciobanesti romanesti, se va organiza campionatul, doar daca noi manifestam interes clar si trebuie sa dovedim asta printr-un nr cat mai mare de exemplare inscrise la arbitraj.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Iul 22, 2010 10:16 am 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Basile tu stii fff bine cum stam cu prezenta in expo in ultimul timp, doar ai fost si tu si ai vazut, aminteste-ti aradul anul trecut, asa cum ai mentionat aici, am fost doar noi 2.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Iul 22, 2010 10:21 am 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Toata lumea are dificultati in aceasta perioada, dar macar in expo din apropiere sa participe fiecare cu unul, doi... caini, astfel se aduna un numar mai mare de exemplare arbitrate si un material prin care s epoate sustine omologarea definitiva. Daca tot iubim rasa si vrem sa facem ceva atunci nu putem participa macar la o selectie din 3 pe an si la 2 sau 3 expo aproape de casa? Sa fim seriosi. Si oricum conducerea clubului a ales locatiile pt cele 3 selectii astfel incat macar la una sa fie la indemana pt fiecare zona a tarii. Si la fel expo CAC si CACIB sunt raspandite in toata tara.
Haideti ca macar noi cei de aici care spunem ca vrem sa facem ceva SA O SI FACEM!!! Mai sunt forumuri unde multi vor sa faca ceva, au sute de poze cu exemplare postate si nu am vazut niciunul in expo. Ce au rezolvat sau ce au facut? NIMIC!!! Asa vrem sa ajungem si noi, Eu cred cu convingere ca nu!

Sus 

Mesaj Scris: Mar Oct 12, 2010 7:19 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

aveti mare dreptate.eu am fost de curand la Bacau si acolo au fost doar 6 mioritici ,2 masc,2 fem,2 pui.problema este ca si la celelalte rase erau f putini caini.probabil este de vina criza asta nenorocita sau probabil este doar un hobby pe care unii si-l exercita doar pe forum.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Oct 12, 2010 7:51 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Ionute Bacaul anul acesta se poate mandri cu o prezenta de 6 mioritici, au fost CACIB-uri cu prezenta de doar 2-3 mioritici anul acesta.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Oct 12, 2010 7:59 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Va cred.Eu sunt f nou in cresterea acestor caini minunati si Bacaul a fost prima expozitie la care am participat si am fost cam dezamagit de nr cainilor inscrisi.Imi pare rau ca anul acesta au fost CACIB-uri si mai slabe.Eu am crezut ca mai slab ca la Bacau nu se poate.Este cam rusinos.Sper sa ne vedem la Cluj cu totii.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Oct 12, 2010 8:10 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

ionut ungheanu scrie:
Va cred.Eu sunt f nou in cresterea acestor caini minunati si Bacaul a fost prima expozitie la care am participat si am fost cam dezamagit de nr cainilor inscrisi.Imi pare rau ca anul acesta au fost CACIB-uri si mai slabe.Eu am crezut ca mai slab ca la Bacau nu se poate.Este cam rusinos.Sper sa ne vedem la Cluj cu totii.

Nu trebuie sa privim asa lucrurile.
Expozitia de anul acesta de la Bacau a fost o reusita din mai multe puncte de vedere. Primul a fost ca ...s-a tinut. E imbucurator faptul ca pentru anul viitor am propus expozitie de club si selectie a MCR in orasul renumitului crescator de mioritici, Neica Mihai. Sper sa aiba loc aceasta manifestare chinologica !

Sus 

Mesaj Scris: Mar Oct 12, 2010 8:27 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Si eu sper sa aiba loc aceasta manifestare chinologica si sper sa fim cati mai multi acolo.eu unu o sa ma pregatesc f bine pt la anu' pentru a avea niste pui de calitate f buna/

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul