| Autor |
Mesaj |
|
mihaela_mures
|
Scris: Mar Mai 25, 2010 1:57 pm |
|
Membru din: Lun Mar 29, 2010 8:15 pm Mesaje: 45 Localitate: Tg. Mures
|
|
Mai multi medici vet au pareri diferite ref la deparazitarea la catei (pana 1 an) si aportul de suplimente de Ca si vitamine. Cat de des tb administrate? Deparazitarea interna este suficienta sau tb dublata de cea externa mai ales cand catelul traieste la casa (deci nu in casa)? Exista ceva anume impotriva capuselor?
|
|
 |
|
 |
|
mihaela_mures
|
Scris: Mie Mai 26, 2010 8:00 pm |
|
|
|
Cateii mei traiesc langa padure, unde sigur sunt capuse. Am auzit ca acestea sunt extrem de periculoase...pot cauza paralizie si chiar deces. Sunt chiar atat de periculoase?Exista un vaccin impotriva capuselor? Deparazitarea este suficienta? La o adica la origine mioriticii pazeau oile, nu? Acolo, la stana, sigur erau capuse.... Am postat acest subiect in speranta unei lamuriri de la medicul veterinar, dar rog pe oricine care are informatii pe aceasta tema sa raspunda...
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Mie Mai 26, 2010 8:42 pm |
|
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 928 Localitate: Iasi
|
mihaela_mures scrie: Cateii mei traiesc langa padure, unde sigur sunt capuse. Am auzit ca acestea sunt extrem de periculoase...pot cauza paralizie si chiar deces. Sunt chiar atat de periculoase?Exista un vaccin impotriva capuselor? Deparazitarea este suficienta? La o adica la origine mioriticii pazeau oile, nu? Acolo, la stana, sigur erau capuse.... Am postat acest subiect in speranta unei lamuriri de la medicul veterinar, dar rog pe oricine care are informatii pe aceasta tema sa raspunda... Buna seara! Nu cred ca exista un vaccin impotriva capuselor, se pare ca pipetele de tip spot-on sunt eficiente, imi voi permite sa recomand chiar un brand care la cainii mei a dat rezultate, Advantix, remanenta sa este de cel putin o luna de zile, iar daca i se mai ataseaza animalului si o zgarda antiparazitara, cu atat mai bine. Nu mai este de actualitate comparatia cu ce a fost candva, parazitii se pare ca au capatat imunitate la substante antiparazitare in timp, iar in ultimul deceniu au aparut si specii noi de paraziti, despre care nici nu se auzea cu putin timp in urma in Romania (ex. dirofilaria). Sunt in discutii cu diversi medici veterinari, pasionati de cresterea cainilor pentru a modera "Coltul medicului veterinar", deja Baghera, o mare iubitoare de animale, a venit cu un eseu despre dirofilaria, vor urma si alte articole despre babesioza si alte afectiuni de maxim interes pentru comunitatea crescatorilor de mioritici. Sanatate cateilor !
|
|
 |
|
 |
|
mihaela_mures
|
Scris: Joi Mai 27, 2010 9:28 am |
|
|
|
Multumesc mult de raspuns
|
|
 |
|
 |
|
io_nechita
|
Scris: Mar Iun 22, 2010 3:14 pm |
|
|
|
Poti incerca Douwin sau Effipro -pipete de la Virbac. Astept un raspuns daca le folosesti. Au remanenta de minim 4 saptamini pentru capuse si pureci, mai mult Douwin are si indicatii pentru intreruperea ciclului larvar la pureci. Succes!
|
|
 |
|
 |
|
mihaela_mures
|
Scris: Mar Iun 22, 2010 8:49 pm |
|
|
|
multumesc, dar deja am folosit Advantix si zgarda antiparazitara si sunt de un real succes!
|
|
 |
|
 |
|
io_nechita
|
Scris: Mie Iun 23, 2010 10:27 pm |
|
|
|
O decizie buna! Daca este eficienta timp de 4 saptamini e ok.
|
|
 |
|
 |
|
Pop Marius
|
Scris: Lun Oct 25, 2010 3:16 pm |
|
Membru din: Lun Iul 26, 2010 2:03 pm Mesaje: 289 Localitate: Targu Lapus
|
|
Deparazitarea interna si externa la femelele gestante si dezinfectia adapostului.
Desfatarea nemarginita din viata unui crescator este atunci cand familia canida din curte da nastere si apar micii blanosi. Cand o catea este pregatita pentru fatare, voiosii crescatori, trebuie sa fie precauti in ceea ce priveste deparazitarea acesteia. Parazitii interni si externi se intalnesc la un numar mare de animale, dar nu sunt foarte greu de depistat. Primele simptome clinice se manifesta prin, tulburari digestive. Animalul este apatic, elimina frecvent materii fecale moi sau lichide, cateodata sangvinolenta, vomita si uneori se poate observa cu ochiul liber prezenta parazitilor in excremente. Deparazitarea interna nu este indicata la catelele gestante. Doar daca apar simptome trebuie folosit un produs care sa nu afecteze dezvoltarea fetusilor. Este recomandat ca deparazitarea femelelor sa fie facuta inainte de perioada caldurilor. Dupa fatare este indicata o deparazitare externa, deoarece exista riscul transmiterii prin lapte a parazitilor catre puiuti, infestandu-i pe acestia. Cautati produse eficiente care sa nu prezinta risc de transmitere pentru micii blanosi. Este foarte importanta dezinfectia adapostului unde puii isi vor petrece primele zile de viata. Inainte de introducerea puilor, se lasa la aerisit o zi adapostul pentru a evita riscul unor intoxicatii. Putiti gasi in farmacii veterinare solutii foarte eficiente pentru distrugerea eventualilor purici si a altor daunatoare. Desi la o prima vedere pare complicat sa cresti si sa ingrijesti un patruped, stim cu totii ca viata alaturi de acesta este una plina de bucurii, iar daca veti urma sfaturile medicului veterinar, in ceea ce priveste deparazitarea prietenului canid, nu veti avea numai de castigat.
|
|
 |
|
 |
|
Gadalean
|
Scris: Lun Oct 25, 2010 3:49 pm |
|
Membru din: Sâm Apr 24, 2010 1:19 pm Mesaje: 628 Localitate: Cluj-Napoca.
|
|
D-le Pop am o antrebare.. Despre "Otetul de Mere,amestecat cu Mierea de Albine" daca este folositoare an regenerarea parului. etc..Daca este indicat la caini asa ceva !!!
|
|
 |
|
 |
|
Nelu Albiter
|
Scris: Lun Oct 25, 2010 4:21 pm |
|
Membru din: Dum Noi 22, 2009 1:41 pm Mesaje: 444 Localitate: Oradea
|
Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi un par de mioritic cu miere pe el chiar daca e diluata in otet. La caini trebuiesc "chestii" cu Ph neutru iar otetul este acid. Cel mai simplu e cu complexe de vitamine gen special pelage (sau cam asa ceva). O metoda pe care am folosit-o candva era o bucata de drojdie de bere cam cat o cireasa mai mare (sau o nuca mai mica, ori un mar paduret, ori...  ) invelita intr-o felie de parizer ieftin (ca un fel de gomboti cu prune  ) odata pe zi.
_________________ Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.
|
|
 |
|
 |
|