www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Depigmentarea trufei
 Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 5:40 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Deschid acest topic si ma adresez celor cu experienta in special, daca este normala la mioritic depimentarea trufei sau sa aiba nasul maro? Ce semnifica acest lucru si de la ce apare? Sunt mioritici cainii cu aceasta caracteristica?

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Depigmentarea trufei
 Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 6:11 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Imagine

Imagine
Banuiesc d-le Adrian, ca asta este depicmentare nu..?
Poate antr-o zi am s-a va zic si parinti.. ca se spune ca sant albitrazti.. :oops:

Sus 

Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 6:17 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Intrebarile puse mai sus sunt tocmai datorita faptului ca in Judetul Prahova am vazut foarte multi caini cu aceasta caracteristica,iar stapanii spun ca sunt mioritici.

Sus 

Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 6:25 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Este bine ca se poate discuta.. realitatea este alta. Si probabil cu timpul va disparea asa zisi crescatori.
S-au se va pedepsi dece nu.

Sus 

Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 6:27 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Adi Curtean scrie:
Deschid acest topic si ma adresez celor cu experienta in special, daca este normala la mioritic depimentarea trufei sau sa aiba nasul maro? Ce semnifica acest lucru si de la ce apare? Sunt mioritici cainii cu aceasta caracteristica?

Adi, nu este normala depigmentarea trufei sau a mucoaselor . Poate indica o degenerare a liniei din care provin exemplarele. Mai gasim formularea "de culoarea ficatului" pentru aceste depigmentari, dar, sunt intalnite mai ales la exemplarele care sunt albinotice, este recomandabil a nu fi imperecheati doi mioritici de culoare alba (nascuti cu asa culoare).
Pot fi considerati mioritici, dar trebuie sa sa existe prudenta in utilizarea lor la monte.

Sus 

Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 8:05 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

La cainii de la stane e destul de des intalnita aceasta depigmentare fiindca in selectia lor contau mai mult alte criterii. Mioriticii de oi sunt totusi neamurile apropiate ai mioriticilor de show si e o greseala ca sa creada cineva ca crescatorul a facut pacatul de pe lume daca i se nasc si pui cu trufa mai slab pigmentata! Nu e de dorit, nu-s caini care sa ajunga campioni da' cred ca se gasesc si caini care pot ajuta rasa.
In primul exemplu culoarea nasului plus a petelor de pe corp nu-mi place deloc si nu as monta cu un mascul de acest fel (nu stiu daca in poza e mascul sau femela ca nu asta conteza acum):
Imagine

In schimb masculul acesta imi pare cu totul altceva si la felul trufei si la culoarea blanii si parca as face o monta cu asa ceva daca are alte calitati care sa-mi placa.
Imagine

Ceva din aspectul lui e a caine ciobanesc... Daca-l pui langa oi vezi ca "e de acolo", lucru mai greu de realizat cu multi caini de show din pacate.

........................
Standardul si regulamentele sun un fel de legi si la fel ca legile au litera si spiritul lor. Daca dam cu barda literei in populatia de mioritici s-ar putea sa o cioplim iremediabil de gresit...

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 8:19 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

O s-a pun antr-o zi o poza cu tatal masculului alb, este fain gros .

Sus 

Mesaj Scris: Vin Ian 07, 2011 8:37 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Primul exemplu de mai sus prezinta, asa cum zice Sorin, ceea ce se cheama "liver colour" (culoarea ficatului). Mai este o depigmentare grava precum aceasta:
Imagine
Ceea ce e ciudat e ca apare tocmai la cainii bine pigmentati la par, cred chiar ca apare doar la cainii care au negru in blana, nu sunt sigur.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar