www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: depunere excesiva de calciu !
 Mesaj Scris: Sâm Mai 29, 2010 5:17 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ziua ! ciobanescul meu a implinit de curand 6 luni si are un mers deficitar! acest mers l-am depistat eu de la varsta de 3 luni. Veterinaru mi-a zis ca e doar o perioada scurta , pana cand isi va forma el oasele , sa-i administrez calciu ( ii dau Calciu de la Pet Phos Special Grande Chienne = sper sa fi scris bine :)) 14 zile 1 pastila jumate cu 7zile pauza )si o sa-si revina in timp . Acest timp nu a trecut si inca dupa 4 luni are acelasi mers greoi cu picioarele din spate . Tin sa preciz ca nu are durere , in ultima perioada am observat ca alearga , sare ( nu va ganditi ca sta pe picioarele din spate sau face nu stiu ce sarituri , in schimb e acel sarit tipic al cainilor fericiti cand isi vad stapanu seara venind acasa - stiti voi la ce ma refer ) iar la palpare nu apare nimic anormal si nici cainele nu reactioneaza . I-am facut de curand radiografie si am observat la articulatia stang ,o osteodensificare in jurul colului femural ( tin sa mentionez ca opacitatea nu ocupa tot spatiul). La oameni aceasta afectiune - condrocalcinoza ....la caini inca nu am gasit o definitie ! Rog pe cei cunoscatori sa-mi dea cateva sfaturi , sau poate ma insel in privinta diagnosticului si aveti voi un diagnostic diferential , ca ulterior sa ma pot orienta spre un tratament !Va multumesc !!

Sus 

Subiectul mesajului: in legatura cu calciu
 Mesaj Scris: Joi Ian 05, 2012 5:19 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

am un ciobanesc mioritic de 2 luni si doctorul mia dat calciu ca sa ii dau de 5 pastile pe zi.este sanatos sa ii dau atatea.

Sus 

Subiectul mesajului: Re: in legatura cu calciu
 Mesaj Scris: Joi Ian 05, 2012 9:54 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

bila3000 scrie:
am un ciobanesc mioritic de 2 luni si doctorul mia dat calciu ca sa ii dau de 5 pastile pe zi.este sanatos sa ii dau atatea.

Eu cred ca este prematur ca la varsta de 2 luni sa-i administrati minerale. Asigurati cainelui o hrana de calitate destinata juniorilor si sunt sanse foarte mari, daca asimileaza bine, sa cresca fara sa fie nevoie sa-i dati nici un fel de supliment alimentar. O perioada mai critica este atunci cand isi schimba dentitia de lapte, in jurul varstei de 3.5-4 luni.
Am mai spus-o, orice exces este cu mult mai daunator decat carenta.

Sa fie sanatos catelul!

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar