Buna ziua ! ciobanescul meu a implinit de curand 6 luni si are un mers deficitar! acest mers l-am depistat eu de la varsta de 3 luni. Veterinaru mi-a zis ca e doar o perioada scurta , pana cand isi va forma el oasele , sa-i administrez calciu ( ii dau Calciu de la Pet Phos Special Grande Chienne = sper sa fi scris bine

) 14 zile 1 pastila jumate cu 7zile pauza )si o sa-si revina in timp . Acest timp nu a trecut si inca dupa 4 luni are acelasi mers greoi cu picioarele din spate . Tin sa preciz ca nu are durere , in ultima perioada am observat ca alearga , sare ( nu va ganditi ca sta pe picioarele din spate sau face nu stiu ce sarituri , in schimb e acel sarit tipic al cainilor fericiti cand isi vad stapanu seara venind acasa - stiti voi la ce ma refer ) iar la palpare nu apare nimic anormal si nici cainele nu reactioneaza . I-am facut de curand radiografie si am observat la articulatia stang ,o osteodensificare in jurul colului femural ( tin sa mentionez ca opacitatea nu ocupa tot spatiul). La oameni aceasta afectiune - condrocalcinoza ....la caini inca nu am gasit o definitie ! Rog pe cei cunoscatori sa-mi dea cateva sfaturi , sau poate ma insel in privinta diagnosticului si aveti voi un diagnostic diferential , ca ulterior sa ma pot orienta spre un tratament !Va multumesc !!