www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Discutii generale » Cafenea

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Următorul
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Sâm Feb 04, 2012 8:33 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

de paza :)

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 04, 2012 9:03 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Ia uitaţi ce spune Dl. Marcu Jura despre oi, afaceri si ferme...
"Când creşterea oilor devine o afacere, se pierde ceea ce conteaza cu adevărat...SUFLETUL. " (citat aproximativ)

Dupa cum spuneam într-un post anterior nu totul se rezuma la linia de prodctie si la monetar !
Aceeiaşi treabă este şi când ne referim la înţelegerea rasei şi la creşterea Ciobănescului Românesc Mioritic.
Îmi pare rau ca nu am prins tot reportajul... dar mă bucur ca există acest Marcu Jura pe care oamenii de stofă îl pot recunoaşte şi aprecia ca o valoare. El însuşi este o valoare !
Si daca doriti sa facem referire la respect, unii nu trebuie sa si-l castige ci il au prin simplul fapt ca ei exista sub o anumita forma.

Mai meditaţi domnilor şi voi !

.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 04, 2012 9:25 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Sa sti si tu Oliviule ca si cei care au afaceri pun suflet si din cate vad si acest individ castiga bani din asta.Voi aveti o problema cand se castiga bani din ceva chiar daca acel lucru e facut cu suflet.sa intelegi si tu ceva daca Dumnezeu te ajuta sa castigi bani din ceea ce iti place cel mai mult asta este unul dintre cele mai importante lucruri si cam asta spune si acest individ dar cred ca spune prea simplu si nu ai inteles.Cand nu vei ma filozofa atat o sa intelegi si tu lucrurile astea numai sa nu fie prea tarziu:).Hai sanatate si numai bine ca deja am vb prea mult.Cat despre Codrut sper sa realizezi ceea ce ti-ai propus cu aceasta monta si sa ne ajuti si pe noi sa intelegem cam in ce directie trebuie sa o "luam"si noi cu mioriticul.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 04, 2012 9:40 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Ca o ultima remarca pe acest subiect aici pe forum, nu putem compara Austria cu Romania, cel putin in cresterea animalelor de ferma, la noi s-au retrocedat terenurile agricole dupa '89, iar acum este o adevarat minune acolo unde se reuseste formarea unor asociatii agricole care sa aiba arendata o suprafata compacta de cateva zeci de hectare teren sau daca o persoana privata are mai mult de un hectar in proprietate, dar pe aceeasi sola.
Cei care pasuneaza cu turmele de animale, concesioneaza oricum acele suprafete, chiar si pe cele montane, de la primariile locale in cele mai multe cazuri ori de la ocoalele silvice si platesc pentru asta. Nu este tara lui Papura Voda si fiecare merge pe unde-l taie capul si face chiar ce doreste.
Si exemplare din rase de ovine dezvoltate de romani sau din cele straine, dar crescute de catre ei, se vand pe bani frumosi. Exista asociatii foarte puternice la nivel national, se practica acum si la noi insamantarile artificiale, iar progresul genetic este rapid, o spun expozitiile de gen ale ultimilor ani.

Ionut, discutia cu fermele de animale, daca doresti, o putem incheia cand ne vom intalni.

Sa ne intoarcem la oile noastre, scuze, cainii nostri! ;)

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 04, 2012 10:09 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

ionut ungheanu scrie:
Sa sti si tu Oliviule ca si cei care au afaceri pun suflet si din cate vad si acest individ castiga bani din asta.
Toată lumea pune suflet în afacerea lui pt că, crede în ea!
ionut ungheanu scrie:
Voi aveti o problema cand se castiga bani din ceva chiar daca acel lucru e facut cu suflet.
Te înşeli, chiar e de admirat ! Care Voi ?!

ionut ungheanu scrie:
sa intelegi si tu ceva daca Dumnezeu te ajuta sa castigi bani din ceea ce iti place cel mai mult asta este unul dintre cele mai importante lucruri si cam asta spune si acest individ dar cred ca spune prea simplu si nu ai inteles.
:lol: Wow ! :D

ionut ungheanu scrie:
Cand nu vei ma filozofa atat o sa intelegi si tu lucrurile astea numai sa nu fie prea tarziu:).
Dacă stau şi mă gândesc bine, ce spunea Diogene* în dialogurile lui Platon tind să-ţi dau dreptate ... !

ionut ungheanu scrie:
Hai sanatate si numai bine ca deja am vb prea mult.
Da, ai peste 520 de replici, în care nu ai spus mare lucru, locul 2 dupa administrator, dar şi de la tine se poate învăţa ceva.

ionut ungheanu scrie:
Cat despre Codrut sper sa realizezi ceea ce ti-ai propus cu aceasta monta si sa ne ajuti si pe noi sa intelegem cam in ce directie trebuie sa o "luam"si noi cu mioriticul.
Ai doar 2 direcţii de luat: înăuntru sau afară !

Oke, hai că m-ai amuzat suficient în seara asta ! Nu o să mai continui pe tema asta.
Se pare, din păcate, că tu nu ai înţeles mare brânză şi ţii ca ciobanul de botă.
Eşti prietenul meu, îţi dau o mie de şanse !
:mrgreen:
Să nu fii supy, noi nu avem de ce ne supăra unu pe altul, pur şi simplu schimbăm nişte energii... grăieşte bioenergeticianul din mine.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 04, 2012 10:12 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Nimeni nu se ridica la nivelul tau.sa fi sanatos.Bafta la ameliorarea galbena.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Mar 05, 2012 9:17 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Te felicit pentru numele de canisa cu rezonanta romaneasca, in primul rand, cat si pentru numele alese pt. pui.
Eu nu am fost la fel de norocos, prima optiune pentru afix, la fel, nume romanesc, nu mi-a fost acordata.
Sunt sigur ca urmeaza un site, iar prieteneste iti spun, sa fii foarte atent la articolele urmatoare, ce vor contine informatii tehnice specifice cresterii animalelor. Poate daca mai mergi la Cluj, poti lua legatura cu dl. Draganescu, este de specialitate. Daca mentiunile ce tin de istoria rasei permit poetizarea si chiar le confera o anumita stralucire, cele ce tin de aspecte de crestere sunt cat se poate de stricte. Oricum, iti doresc in continuare succes!

*Oli, dovleacul acela ne tot trimite cu gandul la toamna, iar noi asteptam cu nerabdare primavara!
Dar sloganul cu mosia, e mortal! :) Numai bine!
Imagine

Sus 

Mesaj Scris: Lun Mar 05, 2012 8:52 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Mulţumesc pt felicitări şi telefoane ! :D
D-le Sorin Iacob nu e cazul să vă îngrijoraţi cu privire la conţinutul materialelor al căror autor sunt, sau voi fi şi nu cred că era oportun să veniţi cu o astfel de remarcă în acest moment.
Observ că aţi încadrat cu un chenar roşu un fragment dintr-un articol. Întrucât aluzia dvs este nefondată, o consider prejudiciu de imagine şi vă solicit să-mi prezentaţi scuze în mod public.

Aceiaşi postare făcută pe un alt topic, la un alt moment, aş fi putut-o considera “normală” şi aş fi putut aduce lămuriri suplimentare având în vedere că, în mod evident, pe undeva s-a strecurat o eroare în raţionamentul dvs.
Chiar dacă aş fi greşit (dar nu am greşit !!), nu se impunea să lansaţi o astfel de remarcă în acest moment sau pe scurt, nu era cazul să veniţi cu strâmba acum, indiferent despre ce ar fi fost vorba. Lăsaţi omul să se bucure în pace, e o chestie de fair play, de bun simţ, de fineţe şi de concurenţă loială, de caracter până la urmă. Ce denotă asta ?

Fragmentul pe care l-aţi pus în chenar a fost discutat azi cu un domn profesor de specialitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca pt. a i se stabili corectitudinea din punct de vedere ştiinţific; este perfect corect în acord cu ideea exprimată şi cu informaţiile tehnice specifice creşterii animalelor, dar dacă doriţi să mai discutăm despre el vă propun să îl încadraţi la un topic potrivit şi putem discuta pe marginea lui când este posibil. Independent de ce am scris mai sus, putem în timp aborda subiecte de amănunt şi putem discuta începând de la organitele celulare, construcţia membranei nucleare etc. chiar cu riscul de a plictisi publicul avid de discuţii superificiale.

Să nu uitaţi d-le Sorin scopul acestui forum şi ceea ce-l face diferit faţă de altele. Este adevărat că obiceiurile vechi mor greu, dar totuşi, nu era necesar…
:mrgreen:

Sus 

Mesaj Scris: Lun Mar 05, 2012 10:18 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Oliviu, felicitarile mele au fost sincere si sper ca nu si in ceea ce te priveste, vezi in orice comentariu un afront sau atac la persoana.
Ar fi multe de spus, dar un lucru e sigur, odata cu varsta capatam o oarecare intelepciune, daca asta ai inteles tu din postul meu, inseamna ca m-am inselat, inca o data ... bifam la capitolul experiente si poate pentru ultima oara, voi spune prieteneste Oliviu, tot raul pe care l-am gandit macar o clipa la adresa ta, sa-l am eu. Numai bine, pe viitor!

Sus 

Mesaj Scris: Lun Mar 05, 2012 10:26 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Ce denota asta domnule vice-presedinte Mioritic Club Romania ? Dumneavoastra ii sustineti teoriile bune, nu eu. Felicitari. :clap: :clap: :clap:

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 165 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Următorul

Prima pagină » Discutii generale » Cafenea