Membru din: Sâm Noi 21, 2009 10:24 pm Mesaje: 417 Localitate: Oradea
Am repetat ieri câteva comenzi şi văd că şi le aminteşte fără probleme deşi pe parcursul iernii nu am mai exersat. Ea le ştie încă de la 4-5 luni şi le-a prins repede, fără probleme. Dacă tot le cunoaşte m-am gândit să o filmez.
_________________ Nu contează să faci cât mai mult, ci cât mai mult prin puţin.
Membru din: Dum Noi 22, 2009 1:41 pm Mesaje: 444 Localitate: Oradea
Foarte fain, dar nu lucra cu ea dupa ce vezi ca s-a plictisit. Mara e fata desteapta si nu o sa-i placa sa repete niste comenzi care pentru ea nu au nici un rost.
_________________ Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.
Da, da stiu ca s-a plictisit ca repetasem inainte vreo 10-15 min, dar totusi m-am gandit sa o filmez chiar daca era obosita... Stiu ca astea-s maimutzareli si ciobanestii mioritici nu-s genul asta de caini, dar asa ca fapt divers merge.
Membru din: Dum Noi 22, 2009 1:41 pm Mesaje: 444 Localitate: Oradea
Merge si de un examen BH la mioritici. Si la Haiduc a mers Am facut un pic si pentru Schutzhund, dar el nu avea treaba cu mansonul ci cu omul din manson si "infractorul" era in pericol sa se transforme in "victima" asa ca am renuntat, mai ales ca am umblat cu el mai tot timpul liber si nu am vrut sa-l stric.
_________________ Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.
Foarte bun filmuletul, si al meu executa bine sezi, culcat, merge bine la pas, si momentan cam atat Are doar patru luni si un proprietar neindemanatic care nu stie sa-l mai invete si alte trucuri. In curand o sa ma inscriu intr-un club de dresaj pt. companie.
Vroiam sa te intreb cum l-ai invatat sa latre la comanda?
Salmoxis scrie:
Bine ai venit pe forumul Mioritic-club si felicitari pt alegerea facuta, aceea de a va lua un caine romanesc in strainatate. Pentru a-l invata sa latre la cerere trebuie sa-si insuseasca temeinic comanda sezi-> asteapta (frontal), apoi in mana stanga ai recompensa si o tii cam la nivelul pieptului tau, fara sa o agiti si astepti, timp in care ii dai o comanda verbala sau ii faci vreun semn. La inceput cainele va latra din cauza frustrarii, pt ca mai apoi sa latre doar din simpla dorinta de a fi mangaiat, alintat, recompensat. Dupa fiecare reusita il feliciti si ii dai stimulul (jucarie, mancare). Succes! Catelul e adus din Romania sau provine de la vreo pereche de mioritici din Belgia?
Da, da stiu ca s-a plictisit ca repetasem inainte vreo 10-15 min, dar totusi m-am gandit sa o filmez chiar daca era obosita... Stiu ca astea-s maimutzareli si ciobanestii mioritici nu-s genul asta de caini, dar asa ca fapt divers merge.
Sa-mi fie iertat, dar eu cred ca faci bine ce faci. E bine sa ii formezi reflexul de a asculta comenzile tale, si cel mai bine se formeaza reflexele pe fondul unei oboseli sau plictiseli ca si la oameni.
De exemplu pe Bubba l-am dus la doua clase de dresaj (una la sase luni si alta la un an), pentru ca nu voiam sa devina agresiv. Avem mare grija sa fie socializat si mai ales sa asculte de mine. Daca ar fi crescuti la stina dresajul asta ar insemna maimutzareli. Dar cum majoritatea dintre noi ii crestem in societate, vrem sa fie sociabili si sa nu atace strainii sau alti ciini. Nu am timp acum dar o sa mai povestesc si eu prin ce am trecut cu Bubba si Fulga. Dupa ce esti sigur pe comenzile astea ai putea sa incerci cu distractii, adica in jur sa fie si alti ciini sau oameni. Am vazut un clip cu un tip in mijlocul unei piete facind o demonstratie de dresaj fantastica. Semana mult cu ce ai facut tu cu Mara.
Bine ai venit pe forumul Mioritic-club si felicitari pt alegerea facuta, aceea de a va lua un caine romanesc in strainatate. Pentru a-l invata sa latre la cerere trebuie sa-si insuseasca temeinic comanda sezi-> asteapta (frontal), apoi in mana stanga ai recompensa si o tii cam la nivelul pieptului tau, fara sa o agiti si astepti, timp in care ii dai o comanda verbala sau ii faci vreun semn. La inceput cainele va latra din cauza frustrarii, pt ca mai apoi sa latre doar din simpla dorinta de a fi mangaiat, alintat, recompensat. Dupa fiecare reusita il feliciti si ii dai stimulul (jucarie, mancare). Succes! Catelul e adus din Romania sau provine de la vreo pereche de mioritici din Belgia?
Multumesc de raspuns si de primire Catelul l-am luat din Romania, din Canisa de Runc. In Belgia nu cunosc pe nimeni sa aiba mioritici, in schimb am inteles ca ar fi ceva carpatini pe aici. In Olanda, Germania stiu ca sunt mioritici mai multi.
Buna seara ! Cainele meu are 5 luni si am inceput antrenamentul de dresaj de la varsta de 3 luni si jumatate . Pana acuma a invatat sezi , culcat , latra ( numai cu recompensa momentan ...este smecher puiu !!! ) , si asteapta . Ce ma nemultumeste pe mine este urmatorul fapt : El are o problema de crestere , merge greu cu picioarele din spate....am vb cu cineva sa-l duc la spitalul judetean pentru o radiografie deoarece nici un medic vet din orasul meu numai face radiografii ! Cand vreau sa plec cu el de pe loc ...el nu pleaca ...ramane in pozitia sezi sau culcat , depinde de comanda precedenta . Trebuie sa ma pun pe vine de fiecare data si sa-l chem ca sa vina...altfel nu pleaca decat dupa mai multe rugaminti . Acuma nu va imaginati ca dureaza minute pana pleca...dar ....plecarea e mai grea ! Stiti cumva vreun procedeu sa-l pot face sa plece mai repede , sau la comanda ? Sau e posibil sa aibe probleme mai mari decat ma asteptam eu la picioarele din spate si din cauza aceasta nu pleaca !?! El dureri nu prezinta , la palpare nu am impresia de deformare sau ceva iesit din comun si deasemenea nu este deranjat daca apas mai tare la articulatia femurala , cand sta in sezi sa precum broscoiul sau cu picioarele sub el si nu pe o parte... ( eu sunt anul 4 la medicina generala umana si am un oarecare habar ). Astept un raspuns de la cunoscatori ! va multumesc !
Cand vrei sa te urmeze trage-l putin de lesa, asa intermitent si fara sa cedezi si dupa ce se ridica si vine felicita-l, recompenseaza-l. NU-l hrani excesiv pt ca grutatea ii poate provoca probleme destul de serioase. De 2 ori pe zi la varsta lui e suficient. Astept sa povestesti despre radiografie dupa ce o vei face.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum