www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Comportament

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Dresajul de ring
 Mesaj Scris: Sâm Noi 28, 2009 10:08 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Cum trebuie prezentat mioriticul in ringul expozitiilor chinologice?

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Dresajul de ring
 Mesaj Scris: Mie Feb 03, 2010 8:04 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Am decis sa postez acest comentariu pt a prezenta cateva generalitati din p.d.v. al teoriei deoarece inca nu mi-am facut nici debutul de participant(insa nu mai e mult)....asteptam persoanele cu experienta sa isi spuna si ei punctul de vedere
:idea: :idea: :idea: Cel mai bine e ca un caine sa fie pregatit si prezentat de catre stapan (fiind un atu, cainele nefiind usor retras pe perioada prezentari).Asta presupune mai intai de toate un predresaj corect,inceput inca de la 2 luni,ceea ce inseamna insusirea progresiva de catre catel,prin aplicarea unor metode stimulative,a comenzilor de baza : venirea la apel,interdictia,mersul la pas,asteptarea,pozitiile asezat si culcat.In plus,tot de mic,trebuie exersat dresajul de ring : obisnuirea cu pozitia de expozitie (membrele anterioare perpendiculare pe sol-din profil si paralele intre ele-din fata,membrele posterioare usor "trase" inapoi,astfel incat metatarsul-din profil-sa fie si el perpendicular pe sol,capul usor ridicat-sustinut cu mana sau lesa,cu examinarea dentitiei si testiculelor si nu in ultimul rand,formarea unei miscari cu alura eleganta pe durata prezentarii.
Mult noroc cu dresarea micilor ursuleti :D :D :D

Sus 

Mesaj Scris: Mar Feb 09, 2010 6:24 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Sa inteleg ca persoanele care au mai multa experienta in ring se abtin de la astfel de comentarii...nu v-am cerut acele mici secrete.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Feb 09, 2010 2:15 pm 
Neconectat
Mioritic
Mioritic

Un alt "mic secret" in prezentarea cu succes a mioriticului in ring este "joaca". Un caine vioi si vesel va avea de castigat in fata unuia timid, agresiv, stresat, etc.
Barac, spre exemplu, adora sa fie bagat in seama si a invatat ca ringul exact asta ii ofera. Pentru el totul este distractie si joaca, la expo Timisoara s-a prezentat singur :D Eu doar alergam pe langa el cu lesa in mana.
Un alt exemplu este Joy al lui Sorin. Sau cel putin asta e impresia mea cand il vad in ring, si nu cred ca ma insel. Se vede ca ii place ceea ce face.
Cum il faci sa se poarte asa? Recompense, laude, pe un ton vesel. La sfarsitul "reprezentatiei" recompensat cu ceva foarte bun, ceva ce nu primeste in mod regulat.
Nu stiu Sorin cum a procedat, insa la Barac a tinut figura :)

Sus 

Mesaj Scris: Mar Feb 09, 2010 6:46 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

lilith scrie:
Un alt "mic secret" in prezentarea cu succes a mioriticului in ring este "joaca". Un caine vioi si vesel va avea de castigat in fata unuia timid, agresiv, stresat, etc.
Barac, spre exemplu, adora sa fie bagat in seama si a invatat ca ringul exact asta ii ofera. Pentru el totul este distractie si joaca, la expo Timisoara s-a prezentat singur :D Eu doar alergam pe langa el cu lesa in mana.
Un alt exemplu este Joy al lui Sorin. Sau cel putin asta e impresia mea cand il vad in ring, si nu cred ca ma insel. Se vede ca ii place ceea ce face.
Cum il faci sa se poarte asa? Recompense, laude, pe un ton vesel. La sfarsitul "reprezentatiei" recompensat cu ceva foarte bun, ceva ce nu primeste in mod regulat.
Nu stiu Sorin cum a procedat, insa la Barac a tinut figura :)

Multumesc frumos Lilith, bine punctat ...intradevar am vazut caini in ring care se comportau foarte frumos, fiind ca si o joaca ...comportanduse cu naturalete ci nu timizi, agresivi ,incordati ...de parca ar fi fost de mici crescuti doar in ring, spunandu-si cuvantul orele petrecute cu cainele pt al pregati de ring...intro alta ordine de idei rodul proprietarului.

Sus 

Mesaj Scris: Vin Feb 19, 2010 8:55 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

S-ar putea sa va para ciudat insa accesorile de participare la o expozitie sunt lesa si zgarda in general, insa de ce tip se admite a fi acestea ???

Sus 

Mesaj Scris: Vin Feb 19, 2010 9:35 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Poti folosi orice zgarda (lant, piele, material sintetic) in afara de zgarzi strangulante sau cu tepi. De preferat una mai ingusta ca sa nu strice aspectul parului de pe gat (dar suficient de solida ca sa nu ramai fara caine!). Lesa, la fel e bine sa fie mai ingusta (e mai eleganta) din piele sau material sintetic, cordelina sau panglica.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 20, 2010 12:47 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

haiduc scrie:
Poti folosi orice zgarda (lant, piele, material sintetic) in afara de zgarzi strangulante sau cu tepi. De preferat una mai ingusta ca sa nu strice aspectul parului de pe gat (dar suficient de solida ca sa nu ramai fara caine!). Lesa, la fel e bine sa fie mai ingusta (e mai eleganta) din piele sau material sintetic, cordelina sau panglica.

Multumesc...am intrebat o astfel de intrebare deoarece am abservat in poze ca se pot folosi si o afunie (groasa cat degetul mic) alba care avea cca 2 metri iar la un capat evea un inel, insa fiind strangulatoare....sau un alt exemplu insa o zgarda din zant la capete tot asa cu 2 inele unul mai mic altul mai mare...intrebarea venise datorita faptului ca in momentul defata daca as fi holosit ceva lat intradevar ar areta inestetic.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 23, 2011 12:41 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ma numesc Cristi Mangra si detin un mascul de 7 luni am o problema cu el cu lesa nu vine dupa mine deloc cand ii pun lesa se lasa jos si nu vrea sa vina dupa mine se trage pe spate si nu mai pot s-al ridic de jos,stie cineva vreo metoda s-al pot invata cu lesa va rog?.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 23, 2011 7:27 am 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Cheama cainele la tine, la inceput fara lesa si foloseste recompensa. (cu recompensa nu trebuie sa exagerezi pt ca dupa aia nu va mai veni fara).
Deasemenea trebuie sa-i pui prima data o zgarda usoara din material textil si sa-l lasi sa o poarte permanent ceva timp, pentru a se obisnui cu ea. Si in final.......o sa poti sa atasezi si lesa.

PS: Trebuie sa folosesti o lesa mai lunga la inceput.
Daca vrei mai multe detalii, pe PM.

Succes.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Prima pagină » Intretinere » Comportament