www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Toaletaj

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: inpaslirea
 Mesaj Scris: Lun Feb 22, 2010 4:24 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Sunt de acord sa dezbatem orce problema ce tine de acesti caini fara sa ne transmitem sageti ori sa ne suparam
Legat de tualetare eu sustin ca indiferent de anotimp mioriticii trebuiesc tualetati si intradevar Puiu are dreptate.Trebuie sa ne arate cineva care stie(nu din auzite ci din facute)cum se tualeteaza aceasta rasa,si pana una alta acea persoana e Iulia!!Trebuie de asemenea sa fim corecti si sa recunoastem ca daca un caine e inpaslit si il prinde ploaia (la stana,in camp in curte)si il uda bine cand se scutura nu mai sare apa de pe el ,insa daca e piptanat are sanse sa mai piarda din umezeala.Am vazut un criminal de om care tinea in lant un mioritic rustic plin de rani produse de neingrijire (eram cu un mare crescatot di tara)Legat de fixative pot sa va spun ca in urma cu 4 ani auzisem si eu ca umfla parul si am dat cu acest produs o femela. Consecinta,; arbitrul a depunctat-o pt ca "are textura pre aspra",pierzand animalul saracul din cauza mea. Mai tarziu am dedus ca eu nu stiam sa tualetez cainele avea blana perfecta!!!N-as face comparatii cu exemplarele de la stana pt ca acolo nu gasim rasa pura intrucat ciobanii si bacii nu au grija sa urmareasca femelele in calduri,acestea montandu-se cu masculul dominant care poate fi un metis ,un frate tatal,etc. Menirea noastra ,a crescatorilor,e sa ducem rasa confom standarului ,de unde vor pleca exemplarele la stani si turme.

Sus 

Subiectul mesajului: Re: inpaslirea
 Mesaj Scris: Lun Feb 22, 2010 8:15 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Ar fi cea mai mare greseala tragerea zavorului dupa noi. Da, la stana sunt tot felul de caini, dar datoria noastra e de a cauta originalul acolo unde trebuie sa fie, pentru ca se pare ca acest lucru nu a interesat pe nimeni la momentul potrivit.Toata lumea, arbitrii si crescatori, s-a multumit sa se mire de ce se baga in ring mai mare si mai blanos fara sa-si mai puna intrebarea: cat de mioritic e cainele ala... Sunt destui mioritici cu pretentii care nu au nimic din esenta cainelui ciobanesc romanesc botezat mioritic.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Aug 12, 2010 11:34 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Asa este d-le Gotca va dau dreptate cu tualetaju,un caine care vrei sa arate bine in ring tre sa-i faci un pic paru frumos ca de aia este mioritic cu par mare si albitrii puncteaza altfel un caine curat si ingrijit nu? parerea mea, dar tre sa fie si corect din toate punctele de vedere nu numai frumos...

Sus 

Mesaj Scris: Vin Aug 13, 2010 6:37 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

In prezent lucreaza cineva la seitul canisei mele,ocazie cu care am vazut fotografiile cainilor mei din 2007 ,2008,arata cam (naspa ar spune tinerii de azi) eu zic mai de la inceput!! Din 2006 de cand am inceput aventura asta ,il caut pe cel corect de care zici si sper sa-l gasesc. Pe cel perfect nu ,pt ca nu exista!

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Toaletaj