| Autor |
Mesaj |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Sâm Oct 09, 2010 1:28 pm |
|
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 928 Localitate: Iasi
|
arges scrie: metode cotraceptive la caini exista? Sigur ca exista, dar e recomandabila izolarea femelei in perioada fertila intr-un padoc (intre a 9-a si a 14-a zi de la aparitia caldurilor), prevenind montele nedorite. Se pot administra contraceptive, acestea sunt preparate hormonale obtinute prin sinteza, care in unele situatii pot produce dereglari ale aparatului genital femel si nici nu ofera o protectie garantata, exista un protocol de administrare foarte strict care daca nu e respectat nu va avea efectul asteptat. De aceea o izolare a femelei in perioada mentionata va fi mult mai benefica sanatatii cainelui. Dumneavoastra decideti. Daca optati pentru contraceptive, le puteti solicita in farmaciile veterinare.
|
|
 |
|
 |
|
Traian Argesanu
|
Scris: Sâm Oct 09, 2010 7:23 pm |
|
Membru din: Dum Oct 03, 2010 4:15 pm Mesaje: 74 Localitate: Ploiesti
|
|
multumesc mult ptr informatii si daca m-ai am nevoie pot apela la cunostintele dv despre miorotici ca eu sunt la inceput si este bine sa invat
|
|
 |
|
 |
|
eduard
|
Scris: Mie Apr 27, 2011 7:11 pm |
|
Membru din: Mar Dec 14, 2010 2:55 pm Mesaje: 52 Localitate: campulung muscel
|
|
bunaseara am si eu o intrebare ...cateaua mea este in calduri nu stiu exact a cata zi ...cand i se va opri sangerarea o sa o duk sa o montez ..insa este prima data cand se monteaza sub ochi mei si nu stiu cum sa imi dau seama daka s-a montat sau nu ...exista ceva anume dupa careiti dai seama ca s-a montat ???sau...
|
|
 |
|
 |
|
Andrada Alb
|
Scris: Mie Apr 27, 2011 7:22 pm |
|
Membru din: Mie Aug 11, 2010 9:38 pm Mesaje: 88 Localitate: Cluj-Napoca
|
eduard scrie: bunaseara am si eu o intrebare ...cateaua mea este in calduri nu stiu exact a cata zi ...cand i se va opri sangerarea o sa o duk sa o montez ..insa este prima data cand se monteaza sub ochi mei si nu stiu cum sa imi dau seama daka s-a montat sau nu ...exista ceva anume dupa careiti dai seama ca s-a montat ???sau... Catelele nu accepta masculii pentru monta decat in zilele 9-13,la unele aceasta perioada pana in ziua a 15 a. Diagnosticul de gestatie la carnivore se pune de obicei dupa prima luna adica dupa 30 de zile de gestatie(aceasta este varianta vizibila sau poti simtii puii la palpare superficiala bimanuala abdominala).Inainte pe la vreo 20 de zile ai putea sa-i faci un examen ecografic sa vezi cum evolueaza sarcina sau examen radiologic(doar ca radiografie e mai greu si mai periculos pt pui sa-i expui la radiatii) sau o poti insemina artificial aceasta varianta e mai sigura ca ramane gestanta.
|
|
 |
|
 |
|
eduard
|
Scris: Mie Apr 27, 2011 7:24 pm |
|
|
|
multumesc pt raspuns .....si daca nu stiu exact cand se face a9 zi ...cum procedez ?
|
|
 |
|
 |
|
eduard
|
Scris: Mie Apr 27, 2011 7:25 pm |
|
|
|
cat timp nu se va opri sangerarea nu este interesata de masculi?
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Joi Apr 28, 2011 3:16 pm |
|
|
|
Ca sa fi sigur trebuie sa-i faci un test de progesteron, care iti spune exact perioada in care cateaua este la ovulatie.
|
|
 |
|
 |
|
eduard
|
Scris: Joi Apr 28, 2011 5:03 pm |
|
|