| Autor |
Mesaj |
|
cosminb
|
Scris: Mie Aug 25, 2010 3:45 pm |
|
|
|
am un mioritic femela in varsta de 10 luni care are prima menstruatie. va rog sa-mi spuneti cat dureaza aceste perioade la aceasta rasa. multumesc.
|
|
 |
|
 |
|
Nelu Albiter
|
Scris: Mie Aug 25, 2010 3:54 pm |
|
Membru din: Dum Noi 22, 2009 1:41 pm Mesaje: 444 Localitate: Oradea
|
Cam 15-16 zile, scurgerile sangvine se vor opri pe la ziua 8-9 insa abia atunci ea va fi receptiva la masculi si masculii "inebuniti" dupa ea. ......... P.S.: Caldurile la mioritici nu sunt deosebite fata de alte rase. E si mioriticul nostru tot caine  Particularitatile care se pot intalni sunt individuale nu specifice rasei. Zic asta pentru ca multi incepatori cand intalnesc diferite probleme isi pun intrebarea asa: cum o fi chestia asta (adica problema X) la mioritici? In general e exact ca la alte rase. 
_________________ Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.
|
|
 |
|
 |
|
BRATU CATALIN
|
Scris: Vin Sep 10, 2010 8:35 am |
|
|
draga cosmin b.caldurile la mioritic tin intre 15-21 zile.perioada prolifica este de regula intre a 9-a zi si a 13-a zi.catelusa este prea mica la 10-luni,de aceea indicat ar fi sa o dai la al 2-lea ciclu cind oasele bazinului sint formate in intregime.cu stima catalin bratu 
|
|
 |
|
 |
|
ionut ungheanu
|
Scris: Joi Oct 07, 2010 4:29 pm |
|
|
|
Buna ziua.Daca o femela intra in calduri la 6 luni prima oara e bine sa o dai la mmonta a doua oara cand intra in calduri?Va multumesc anticipat.
_________________ canisadetohan.ro
|
|
 |
|
 |
|
Gadalean
|
Scris: Joi Oct 07, 2010 5:05 pm |
|
Membru din: Sâm Apr 24, 2010 1:19 pm Mesaje: 628 Localitate: Cluj-Napoca.
|
|
Buna Ionutz,ce-l mai bine dupa vrsta 18-luni s-a o dai la monta. Adica la a-treilea ciclu,asa am s-a procedez si eu..numai bn..
|
|
 |
|
 |
|
ionut ungheanu
|
Scris: Joi Oct 07, 2010 6:00 pm |
|
|
|
Mersi mult.
_________________ canisadetohan.ro
|
|
 |
|
 |
|
Pop Marius
|
Scris: Vin Oct 08, 2010 1:22 am |
|
Membru din: Lun Iul 26, 2010 2:03 pm Mesaje: 289 Localitate: Targu Lapus
|
|
Estrul sau caldurile la catele sunt definite ca perioade din timpul ciclului reproducator in care femela isi manifesta interesul pentru a se imperechea si in care foarte probabil a ovulat sau este pe cale sa ovuleze. Femela de ciobanesc mioritic intra in calduri pentru prima data in jurul varstei de 6- 8 luni sau chiar mai mult. Este foarte important sa fiti constienti de momentul in care cateaua este in calduri. Caldurile apar din 6 in 6 luni, indiferent daca femela fata sau nu, fiind de preferat ca prima gestatie sa fie la 15 luni sau dupa. Semnele intrarii pe ciclu sunt cantitatile mici de secretie vaginala sangvinolenta. Initial, labiile vulvare se maresc in volum si devin moi si cutate. Nu este indicat sa se imperecheze la primul ciclu, de aceea se recomanda a nu fi lasata langa masculi. Este un lucru obisnuit ca o catea in calduri sa atraga masculi. Imperecherile nepotrivite se pot produce, astfel, masurile de preventie trebuie luate. Cainele trebuie inchis sau supravegheat in mod constant de catre cineva atunci cand este scos la plimbare. Nu putem spune cu exactitate daca este bine sau nu sa o imperchezi la al doilea ciclu. Pentru ca patrupedul se dezvolta pana la 2 ani chiar si dupa. Unii spun ca este important sa o imperechezi la al 2 ciclu pentru a nu isi pierde fertilitatea altii o imperecheaza dupa al treilea chiar si al patrulea ciclu dupa ce femela este matura din toate punctele de vedere. Acum fiecare stie cat este de dezvolata femela la al doilea ciclu. Daca se considera, ca femela se mai poate dezvolta si asta trebuie sa se intample cred ca este mai bine sa fie lasata sa se dezvolte.
|
|
 |
|
 |
|
Traian Argesanu
|
Scris: Sâm Oct 09, 2010 12:05 am |
|
Membru din: Dum Oct 03, 2010 4:15 pm Mesaje: 74 Localitate: Ploiesti
|
|
metode cotraceptive la caini exista?
|
|
 |
|
 |
|
Traian Argesanu
|
Scris: Sâm Oct 09, 2010 12:06 am |
|
|
|
 |
|
 |
|
Traian Argesanu
|
Scris: Sâm Oct 09, 2010 12:07 am |
|
|
|
scuze CONTRACEPTIVE (TASTATURA E DE VINA)
|
|
 |
|
 |
|