www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Intrebari de la incepatori

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mioritic 6 luni
 Mesaj Scris: Mar Feb 14, 2012 2:55 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ziua,am un mioritic in varsta de 6 luni si ai rog pe cei mai experimentati de pe acest forum sa imi spuna daca la o inaltime la greaban 64 cm,perimetrul toracic 80 cm si o greutate de aprox. 38 kg este destul de bine dezvoltat. Daca doriti sa-l vedeti atasez mai jos un link (este cel cu pete gri). MULTUMESC !

http://www.youtube.com/watch?v=mS1AFvOe ... iwuQw4twpJ

Sus 

Subiectul mesajului: Re: mioritic 6 luni
 Mesaj Scris: Mar Feb 14, 2012 12:22 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Căţelul dvs este în regulă, nu aveţi de ce vă îngrijora. Aţi putea da mai multe detalii despre el: provenineţă, părinţi, ce tip de hrană îi daţi etc.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Feb 14, 2012 11:22 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Multumesc pentru raspuns domnule Secara. Catelul l-am achizitionat de la un domn de langa Deva (eu locuiesc in Deva),care nu e chiar un crescator de mioritici,el a luat parintii catelului pentru paza si din pacate nu au certificate pedigree deci nici catelul nu poseda respectivul act. Cea ce pot sa va spun este ca parintii catelului provin de la un domn din orasul Hunedoara pe nume Boros, pe care eu,deocamdata nu-l cunosc personal dar despre care stiu ca s-a ocupat de cresterea mioriticului pana prin 1995 dupa care a renuntat probabil din cauza varstei (peste 70 de ani).Dupa ce domnul Boros a renuntat,o perioada am inteles ca s-a ocupat de aceasta activitate fiul dansului,despre care insa nu stiu nimic. Sper ca in cel mai scurt timp sa pot lua legatura cu dl. Boros si sa aflu si eu mai multe detalii despre ascendentul cainelui.In masura in care aflu respectivele detalii o sa le postez pe acest forum. Un alt detaliu despre ascendentul catelului este acela ca, in anuntul din care am aflat de vanzarea cateilor,proprietarul scria ca acestia provin din Canisa de Nucsoara. Cat este de adevarat, nu stiu ce sa zic,eu am cautat pe net si am gasit doar o canisa cu acest nume dar aceasta se ocupa de cresterea carpatinului. Deocamdata sunt si eu confuz dar sper sa ma lamuresc cand ma voi intilni cu dl. Boros.
Mentionez ca nu am luat catelul cu mari sperante sau pretentii pentru ca nici nu am dat un pret f. mare pe el (100 eur.) dar aveam de gand ,in cazul care ar fi corespuns standardului rasei sa particip cu el la diferite concursuri. Spun aveam de gand pt. ca, din pacate la varsta de 5 luni l-a lovit o masina si in urma interventiei chirurgicale i-a fost rezecat capul femural,deci nu se mai pune problema participarii la concursuri.Sper totusi sa devina un mascul specific rasei pentru ca am de gand sa achizitionez si o femela,de data aceasta de la un crescator experimentat si incet ,incet sa pun bazele unei canise.
Cu privire la hrana,pina la 3,5 luni Royal Canin Starter,oua de prepelita (4/zi) si urda. Dupa 3,5 luni dimineata dog chow pt. juniori de talie mare,urda si mancare facuta in casa, toate acestea alternativ (cand simteam ca se plictiseste de una dintre ele schimbam) iar seara doar carne de pui (spinari) nefiarta. Ca suplimente i-am dat Pet Phos Special Grand Chien si acum ai dau k 9 complete growth.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 15, 2012 12:07 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Este bine să vă documentaţi cu atenţie înainte de a achiziţiona un câine de rasă, mai ales dacă intenţionaţi să puneţi bazele unei canise. Păcat că s-a produs acel accident... Nu-mi rămâne decât să vă urez succes şi să treceţi cu bine peste obstacolele care vor apărea pe parcurs. Dacă aveţi nevoie de informaţii de orice fel legate de Mioritic sau de explicarea anumitor pasaje din regulamente, colegii de pe forum vă vor sta la dispoziţie în limita timpului disponibil.

Topicul despre obţinerea afixului de crescător îl puteţi citi aici ob-inerea-afixului-de-cresc-tor-t66.html

Mult noroc !

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 15, 2012 1:08 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Va multumesc din suflet domnule Secara atat pentru sfaturi cat si pentru deschiderea de care dati dovada.
Stiu ca nu va fi usor dar, chiar imi place aceasta rasa si sper ,cu timpul,sa apara si rezultatele.

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 15, 2012 2:09 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Bun venit in lumea noastra…buna, rea, dar frumoasa…

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 15, 2012 2:31 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Pop Marius scrie:
Bun venit in lumea noastra…buna, rea, dar frumoasa…

Mltumesc mult pentru urare ! :D Sant convins ca nu e dracu` atata de negru,n-are cum sa fie asa de rea aceasta lume din moment ce facem cea ce ne place ! :D

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Intrebari de la incepatori