www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Comportament

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Monta
 Mesaj Scris: Dum Feb 20, 2011 11:39 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ziua,
Am un caine metis mioritico-bucovinean in varsta de 2 ani. Ieri am fost rugat sa primesc la el la monta o femela de mioritic a unui vecin. I-am explicat ca nu e rasa pura, ca nu a mai montat , ca nu prea stiu nici eu ce conditii trebuie sa le acord ca sa se iubeasca eficient....in fine..oamenii au insistat si nu am vrut sa ii refuz.
Au adus catelusa aseara, era deja noapte. Ursu-cainele meu era legat (il dezlegam in fiecare seara). La inceput a latrat-o si pe ea si pe stapani de credeam ca rupe lantul. Dupa ce au intors-o cu fundul spre el, e incetat cu latratul si a devenit interesat.
Am legat-o cu un lant mai lung, stapanii ei au plecat, am dezlegat cainele. Cateaua era clar dornica si experimentata, dar cainele meu s-a purtat ca un pustan la pubertate. Se tot agita aiurea, dar era clar ca nu stie ce sa faca. Nu cred ca a montat-o pana azi, poate o sa o mai lasam 1-2 zile.
E normal sa fie asa de stangaci? Adevarul e ca nu a socializat mult cu alti caini, decat asa ocazional si- pana acum 6 luni-constant cu o catelusa de-a mea maidaneza, batrana, care intre timp a murit.
Cum e cel mai bine sa se procedeze la o monta? Aveti un padoc in care lasati cainii impreuna?
Multumesc,
Cristi

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Monta
 Mesaj Scris: Dum Feb 20, 2011 5:19 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Buna!
Nu va suparati pe mine,dar parerea mea ca este plina tara.. de metisari si ancrucisari.! An loc s-a
se amelioreze rasa noi o distrugem cu buna stiintza.! sper ca nu v-am suparat.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Feb 20, 2011 6:26 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra!
Eu nu tin deloc sa folosesc la monta masculul. Ei su insistat si prin asta eu am anumite avantaje pe care nu le pot aminti aici si daca as fi refuzat nu ar fi fost intelept..politic vorbind :-) .

Sus 

Mesaj Scris: Dum Feb 20, 2011 6:44 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Am anteles.. totusi este bine ca nu vatzi suparat ca ura si dusmania, nu foloseste la nimika.!

Sus 

Mesaj Scris: Dum Feb 20, 2011 6:57 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Cum sa ma supar? Aveti 100% dreptate.
Cainele meu e un caine minunat, paznic si companion perfect, sanatos ( cu exceptia 'sfioseniei' astea cu monta), partener perfect de joaca pentru copiii mei de 4 si 6 ani.
Stiu ca nu e rasa pura, l-am primit de la o doamna pe cand nu stiam mai nimic despre ciobanestii romanesti, dar imi doream un caine mare, alb, blanos. Ulterior m-am documentat si m-am lamurit.
Locuim inca in casa parintilor mei asa ca trebuie sa negociem achizitiile de caini mai ales cand acestia depasesc 50 de kg :lol: la maturitate. Altfel as fi avut deja macar un exemplar de mioritic pur in plus fata de cainele actual.
As aprecia totusi niste sfaturi legate de monta.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Feb 20, 2011 10:14 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Comportamentul masculilor difera de la unul la altul. Avem mascul care monteaza rapid sau daca nu reuseste se straduieste enorm. Am avut si care montau dupa semne stiute doar de ei... cred ca avea legatura cu alinierea planetelor sau asa ceva :D
In orice caz daca nu se monteaza nu-i tine permanent impreuna. Lasa-i cam o ora apoi desparte-i cateva ore sau toata noaptea (daca te prinde noapte fara rezultate :D ).
Deasemenea sunt masculi mai rusinosi la prezenta oamenilor. Samio Erik monteaza si daca tin 5 oameni de femela si mai sunt alti gura-casca pe acolo, altii nu montau nici daca voiam eu sa tin de femela.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Comportament