|
Buna ziua tuturor,
Va scriu pentru a solicita cateva sfaturi legate de problemele pe care le am cu mioriticul meu, Aris. In prezent se apropie de 5 luni, pe 17 septembrie, ultimul control medical facut acum 3 saptamani, cand avea 4 luni si o greutate de 22 Kg. Problema lui sunt jaretii apropiati (coate de vaca), dar ce ma ingrijoreaza cel mai tare este stilul de fuga "iepuresc": ambele picioare din spate aduse simultan in fata. In timpul mersului normal sau trap usor nu are nici o problema, dar cum incepe sa fuga are stilul acesta ciudat care ma face sa ma intreb daca nu are probleme mai serioase.
Am fost la medicul veterinar cu el care mi-a spus ca ar putea sa fie o deficienta de calciu data de cresterea accelerata si ca este posibil sa se corecteze in timp.
Cateva informatii suplimentare:
- a fost hranit cu Advance Puppy Large Breed si de curand am trecut pe hrana echivalenta de la Brit - primeste branza dulce de vaci (amestecata cu hrana uscata) cam 150-200 gr la fiecare masa, mananca de 2 ori pe zi cca 4-500 gr de hrana uscata - a facut lunar suplimente de vitamine si calciu prin pastile si injectie de fixare a calciului, in ultimele 2 luni (de cand a devenit vizibila problema) - are un tarc in care il tin peste noapte de cca 2m pe 3m, in timpul zilei il las liber in curte. Nu are tendinta sa se ridice cu labele pe gard, ca sa justifice pozitia jaretilor. In poza atasata l-am ridicat pe labele din spate pentru prima oara, deci nu obisnuiesc sa ii fortez pozitia asta.
Ati mai intampinat probleme de genul acesta ? Exista anumite exercitii specifice pe care as putea sa le fac cu el sau este vorba de problema genetica pe care nu o pot corecta ?
| Fişiere ataşate: |

IMG00100-20100912-1905.jpg [ 125.32 KiB | Vizualizat de 182 ori ]
|

IMG00095-20100911-1751.jpg [ 233.43 KiB | Vizualizat de 184 ori ]
|
|