www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Intrebari de la incepatori

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Jareti apropiati si fuga de iepure
 Mesaj Scris: Lun Sep 13, 2010 9:46 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ziua tuturor,

Va scriu pentru a solicita cateva sfaturi legate de problemele pe care le am cu mioriticul meu, Aris. In prezent se apropie de 5 luni, pe 17 septembrie, ultimul control medical facut acum 3 saptamani, cand avea 4 luni si o greutate de 22 Kg.
Problema lui sunt jaretii apropiati (coate de vaca), dar ce ma ingrijoreaza cel mai tare este stilul de fuga "iepuresc": ambele picioare din spate aduse simultan in fata. In timpul mersului normal sau trap usor nu are nici o problema, dar cum incepe sa fuga are stilul acesta ciudat care ma face sa ma intreb daca nu are probleme mai serioase.

Am fost la medicul veterinar cu el care mi-a spus ca ar putea sa fie o deficienta de calciu data de cresterea accelerata si ca este posibil sa se corecteze in timp.

Cateva informatii suplimentare:

- a fost hranit cu Advance Puppy Large Breed si de curand am trecut pe hrana echivalenta de la Brit
- primeste branza dulce de vaci (amestecata cu hrana uscata) cam 150-200 gr la fiecare masa, mananca de 2 ori pe zi cca 4-500 gr de hrana uscata
- a facut lunar suplimente de vitamine si calciu prin pastile si injectie de fixare a calciului, in ultimele 2 luni (de cand a devenit vizibila problema)
- are un tarc in care il tin peste noapte de cca 2m pe 3m, in timpul zilei il las liber in curte. Nu are tendinta sa se ridice cu labele pe gard, ca sa justifice pozitia jaretilor. In poza atasata l-am ridicat pe labele din spate pentru prima oara, deci nu obisnuiesc sa ii fortez pozitia asta.

Ati mai intampinat probleme de genul acesta ? Exista anumite exercitii specifice pe care as putea sa le fac cu el sau este vorba de problema genetica pe care nu o pot corecta ?

Fişiere ataşate:
IMG00100-20100912-1905.jpg
IMG00100-20100912-1905.jpg [ 125.32 KiB | Vizualizat de 182 ori ]
IMG00095-20100911-1751.jpg
IMG00095-20100911-1751.jpg [ 233.43 KiB | Vizualizat de 184 ori ]
Sus 

Mesaj Scris: Lun Sep 13, 2010 11:31 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Parere personala incearca sa il slabesti, baga calciu mai mult in el (nu vitamine care au calciu) uitate pe indicatiile de alimentatie si nu depasi foarte mult ratia de hrana pe zi maxim100g (recomandarea este de 250g/zi la varsta si greutatea lui). Alearga-l cat mai mult in perioda cand ii dai calciu. Un aspect foarte important observa-i linia spatelui, vezi daca face spate de crap. Daca ai posibilitatea afla mai multe despre parinti si daca se poate bunici.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Intrebari de la incepatori