|
| Autor |
Mesaj |
|
Radu c
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 8:52 am |
|
|
ionut ungheanu scrie: 2.Nu sunt de acord ca nu trebuie luat neaparat un caine cu pedigree. . Unde ati vazut in postarile mele faptul ca sustin achizitionarea de pui fara pedigree??? Am spus doar ca este mai important cainele decat pedigree-ul. Daca una dintre femelele dvs este in standard puteti merge cu ea la expozitii si in urma arbitrajelor puteti obtine certificat de tipicitate (pedigree de tip C) Deasemenea observ faptul ca in primul post nu sunteti de accord cu respectiva intalnire iar dupa o ora va rzganditi.
|
|
 |
|
 |
|
Adi Curtean
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 9:14 am |
|
|
|
Radu pana la urma principalul scop este acela ca rasa sa evolueze, indiferent de tipul pedigreeului, dar cum s-a mai spus suntem capabili sa lasam orgoliile si sa facem ceva spre binele ei? Nu spun ca am cainele perfect si cel mai tare dintre toti eu am grija de el cat pot mai bine si cat imi permit. Subiectivism exista si va exista indiferent de cati arbitrii vor exista la efectuarea acestui clasament, dar consider ca propunerea domnului GOTCA este de bun augur, pentru ca ar fi bine sa fie prezenti caini din diferite generatii de la cat mai multi crescatori pentru a se observa evolutia omogenitatii. Eu cum am spus voi fi prezent si am si dat curs "PROVOCARII".
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 9:52 am |
|
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 929 Localitate: Iasi
|
|
Ideea de a identifica in cadrul populatiei existente un numar de masculi care sa fie utilizati la monte este mai veche. Aceasta idee a fost lansata de catre dl. Petru Muntean si acceptata de pasionati cu prilejul adunarii generale a MCR de la Rasnov in 2008. Mai mult, la acea data se propunea ca un numar de sapte masculi CRM sa fie identificati, folositi exclusiv la monte si apoi monitorizati produsii . Personal, am propus ca obligatoriu acesti masculi sa beneficieze de teste de sanatate, dar sa avem posibilitatea de a le efectua in Romania, iar rezultatele sa fie recunoscute la nivel de FCI. Acelasi punct de vedere l-am sustinut din nou la Timisoara (13.01.2010) in fata d-nei Daniela Radu si a d-lor Stefanescu si Muntean. Am fost asigurati ca exista la nivelul AChR un protocol si aceasta posibilitate de a efectua testele de sanatate in tara in curand va deveni realitate. In continuare, sustin aceasta idee. Orice reproducator, mascul sau femela sa fie testat cel putin pentru displazia coxo-femurala si atrofia retiniana progresiva, iar rezultatele sa fie trecute pe actul de origine. Incidenta aparitiei acestor afectiuni nu este foarte mare la mioritic, dar rasa nu va putea evolua fara testele respective. Cu atat mai mult cu cat si FCI ne va cere o situatie a monitorizarii si prevenirii respectivelor afectiuni. In ceea ce priveste discutia despre mioriticii cu sau fara pedigree cred ca nu ar trebui sa ne situam la nici una dintre extreme. Cu siguranta ca trebuie "sa scoatem" pui cu acte de origine. Dar pentru a realiza asta, nu trebuie sa ne ferim de a folosi la monte pe cei de tip C si B. Ar trebui profitat de faptul ca pentru ciobanestii romanesti exista posibilitatea de a inregistra caini pe baza de tipicitate. Ar fi de dorit ca datorita acestei facilitati sa fie atrasi in circuitul reproductiv cat mai multi mioritici, pentru ca ei exista, o stim cu totii.
|
|
 |
|
 |
|
AM ciobanesti
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 9:08 pm |
|
|
|
Desi pe alt topic sunt dator cu niste poze , faptul ca nu le-am pus se datoreaza doar promisiunilor unor prieteni ca ,ma pot ajuta cu citeva din munca Dr -lui LUPU ,cu caini mei nu ar fi problema ,insa, mi-am dorit sa le pun toate odata.Acest topic este de departe unul foarte interesant ,de acea propun un simlu cuvint TIP ,probabil am sa dau de gindit propetarilor de femele ,dar desigur acasta este doar simpla parere .
|
|
 |
|
 |
|
Adi Curtean
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 9:49 pm |
|
|
|
Interesant, poti dezvolta?
|
|
 |
|
 |
|
ionut ungheanu
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 9:56 pm |
|
|
|
A-ti inteles gresit eu sunt de acord domnule Radu C cu acest concurs sau cum vreti sa-l numiti,eu nu eram de acord sa se faca un clasament pe baza parerii unui singur arbitru.Si am incheiat cu acest subiect.
_________________ canisadetohan.ro
|
|
 |
|
 |
|
AM ciobanesti
|
Scris: Sâm Noi 20, 2010 11:10 pm |
|
|
|
Cu siguranta, pentru Adi , din punctul meu de vedere tipul il gasim in stadardul rasei si este acel caine care alaturi de femela noastra duc mai departe cea ce ne dorim , sa nu uitam ca, in general crescatori au un tel ,un ideal sau cel putin ar trebui sa aiba ,dar asta este o simpla parere .Eu cel putin am si desi am doar un cuib cu acte Achr probabil mai putin valoros decat altele, am un mare avantaj ,stiu ce vreau si am toata viata inainte pentru a duce mai departe ce -a ce vreau si ce-a ce cred ca pot face .P.S.simple pareri .
|
|
 |
|
 |
|
Costantin Gotca
|
Scris: Lun Noi 22, 2010 9:41 am |
|
|
Imi permit sa dau ca si citat toata postarea ta Sorine pt ca pt prima data sunt de acord cu toate punctele atinse de tine. Da, asa este, discutia cu masculii a fost inca de la Rasnov, eu am si uitat de ea,si tot adevarat e ca ai ridicat si la Timisoara in fata tuturor din sala problema.Intre timp din cate stiu, canisei Tender Ebony, s-a alaturat si canisa de Apuseni in ceea ce priveste testele (exemplarelor) la care faci referire,si cred ca in februarie daca ajung la C.A.C.I.B. Arad merg si eu in Ungaria pt aceleasi teste.Prin actiunea mea nu am dorit sa minimalizez actiunile nimanui ,ci am dorit doar un fel de competitie din care mioriticul sa aiba de castigat.Cred ca cineva pe acest forum avea dreptate, daca nu s-a raspuns(excluzandu-l pe Adi)cel putin de cei enumerati de mine inseamna ca nu se doreste si nu e nici o problema. O competitie nu face altceva decat sa-ti spuna in ce stadiu e cainele la acel moment,nu-l face mai valoros sau mai putin valoros,si bineinteles ramane tot in curtea ta.Sustin si ceea ce spui legat de cainii fara pedigree,si pt ca eu in canisa am doar un exemplar cu tip A,iar mamei lui Fag,Fraga si Gorun eu i-am facut tipicitatea. Sorin Iacob scrie: Ideea de a identifica in cadrul populatiei existente un numar de masculi care sa fie utilizati la monte este mai veche. Aceasta idee a fost lansata de catre dl. Petru Muntean si acceptata de pasionati cu prilejul adunarii generale a MCR de la Rasnov in 2008. Mai mult, la acea data se propunea ca un numar de sapte masculi CRM sa fie identificati, folositi exclusiv la monte si apoi monitorizati produsii . Personal, am propus ca obligatoriu acesti masculi sa beneficieze de teste de sanatate, dar sa avem posibilitatea de a le efectua in Romania, iar rezultatele sa fie recunoscute la nivel de FCI. Acelasi punct de vedere l-am sustinut din nou la Timisoara (13.01.2010) in fata d-nei Daniela Radu si a d-lor Stefanescu si Muntean. Am fost asigurati ca exista la nivelul AChR un protocol si aceasta posibilitate de a efectua testele de sanatate in tara in curand va deveni realitate. In continuare, sustin aceasta idee. Orice reproducator, mascul sau femela sa fie testat cel putin pentru displazia coxo-femurala si atrofia retiniana progresiva, iar rezultatele sa fie trecute pe actul de origine. Incidenta aparitiei acestor afectiuni nu este foarte mare la mioritic, dar rasa nu va putea evolua fara testele respective. Cu atat mai mult cu cat si FCI ne va cere o situatie a monitorizarii si prevenirii respectivelor afectiuni. In ceea ce priveste discutia despre mioriticii cu sau fara pedigree cred ca nu ar trebui sa ne situam la nici una dintre extreme. Cu siguranta ca trebuie "sa scoatem" pui cu acte de origine. Dar pentru a realiza asta, nu trebuie sa ne ferim de a folosi la monte pe cei de tip C si B. Ar trebui profitat de faptul ca pentru ciobanestii romanesti exista posibilitatea de a inregistra caini pe baza de tipicitate. Ar fi de dorit ca datorita acestei facilitati sa fie atrasi in circuitul reproductiv cat mai multi mioritici, pentru ca ei exista, o stim cu totii.
|
|
 |
|
 |
|
costinel
|
Scris: Lun Noi 22, 2010 6:37 pm |
|
|
|
Eu nu am spus nimic dar asta nu inseamna ca nu vin si eu cu cei 4 masculi pe care ii detin ,chiar daca nu sunt pe placul multora eu sustin ideea dl.Gotca .
_________________ http://canisadebughea.sunphoto.ro
|
|
 |
|
 |
|
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |