ARTHUR LEX scrie:
Buna ziua,
Ma bucur ca m-am alaturat unui grup care a dovedit clar ca iubeste aceasta rasa.Numele meu este Valentin Danila ,sunt din Urziceni,Ialomita.Am un mioritic frumos si iubitor ,ARTHUR LEX DE GURA TEGHII,care are acum 1 an si 9 luni.Primul an a mancat numai Purina Pro Plan si vitamine PetPhos 10 zile pe luna si 20 pauza.Se pare ca i-a priit pt ca arata destul de bine.De la un an am inceput sa combin cu mancare gatita,orez,legume cu pui,oase mari de vita(le devoreaza)si hrana ceva mai ieftina.
Mai nou a aparut un tip de mancare englezeasca ,EURONUCA,destul de ieftina dar cu proteina 26% .Ce stiti despre ea,pentru ca eu nu prea am putut afla mare lucru.
Bine ati venit d-le Danila!
Nu am folosit marca de hrana pe care ati amintit-o, dar ce stiu este ca nu neaparat procentul de proteina ne poate face sa afirmam ca avem de-a face cu o hrana de calitate, mai degraba sursa si calitatea ingredientelor pot constitui indicatori de calitate. De exemplu daca vom compara doua sortimente de hrana, unul standard economic cu 28% proteina (preponderent de origine vegetala) si un alt sortiment superpremium cu numai 22% proteina (preponderent de origine animala), cel din urma va fi net superior, deoarece biodisponibilitatea proteinei de origine animala este mult mai ridicata.
De urmarit ordinea in care sunt prezentate ingredientele pe eticheta, daca primul in prezentare va fi
cereale sau/si subproduse vegetale e clar ca hrana este saraca in principii nutritive.