www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Alimentatie

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Lun Ian 09, 2012 9:03 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

ARTHUR LEX scrie:
Buna ziua,
Ma bucur ca m-am alaturat unui grup care a dovedit clar ca iubeste aceasta rasa.Numele meu este Valentin Danila ,sunt din Urziceni,Ialomita.Am un mioritic frumos si iubitor ,ARTHUR LEX DE GURA TEGHII,care are acum 1 an si 9 luni.Primul an a mancat numai Purina Pro Plan si vitamine PetPhos 10 zile pe luna si 20 pauza.Se pare ca i-a priit pt ca arata destul de bine.De la un an am inceput sa combin cu mancare gatita,orez,legume cu pui,oase mari de vita(le devoreaza)si hrana ceva mai ieftina.
Mai nou a aparut un tip de mancare englezeasca ,EURONUCA,destul de ieftina dar cu proteina 26% .Ce stiti despre ea,pentru ca eu nu prea am putut afla mare lucru.

Bine ati venit d-le Danila!
Nu am folosit marca de hrana pe care ati amintit-o, dar ce stiu este ca nu neaparat procentul de proteina ne poate face sa afirmam ca avem de-a face cu o hrana de calitate, mai degraba sursa si calitatea ingredientelor pot constitui indicatori de calitate. De exemplu daca vom compara doua sortimente de hrana, unul standard economic cu 28% proteina (preponderent de origine vegetala) si un alt sortiment superpremium cu numai 22% proteina (preponderent de origine animala), cel din urma va fi net superior, deoarece biodisponibilitatea proteinei de origine animala este mult mai ridicata.
De urmarit ordinea in care sunt prezentate ingredientele pe eticheta, daca primul in prezentare va fi cereale sau/si subproduse vegetale e clar ca hrana este saraca in principii nutritive.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Ian 09, 2012 9:59 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Multumesc de raspuns.Iata eticheta:
Compozitie:
Carne,produse vegetale,cereale,legume,extracte vegetale,ulei,grasimi si substante minerale,apa.
Analiza chimica:
Proteina: 26%
Grasime 10%
Cenusa 12.5%
Fibra celuloza 2.6%
Calciu 3.16%
Fosfor 1.7%
Apa 10%

Aditivi:
Vitamina A 9800 ui
Vit D3 840ui
Vitamina E (alfa-tocoferoli) 56 mg
Cupru(Sulfura de cupru penta hidrat) 8 mg
B.H.T. 70 mg
umiditate 10%
kcal/100 gr:380
kj/100gr 1.520

Produs marca EURONUCA
TANGO GRUP INT LTD
GLATTON-ENGLAND

Sus 

Mesaj Scris: Lun Ian 09, 2012 10:41 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Putem spune ca e o hrana relativ buna pentru intretinere, pentru cainii adulti cu un nivel moderat de activitate sau pentru femelele aflate in repaus reproductiv.

Ca si observatie, procentul de Ca este cam mare pentru un caine adult, iar prezenta aditivului BHT nu este chiar cea mai fericita. Cateva cuvinte despre acest aditiv aveti aici: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sa ... ti-1121702

Citat: "BHA si BHT, adica hidroxianizolul butilat (BHA) si hidrotoluenul butilat (BHT) sunt antioxidanti utilizati pentru conservarea alimentelor comune de uz casnic. Sunt folositi pentru a pastra grasimi si uleiuri, cereale, guma de mestecat, chipsuri si uleiuri vegetale. BHA si BHT se acumuleaza in organism, fiind greu de eliminat si avand ca efect secundar boli ale ficatului si pancreasului. "

Dar ca si concluzie finala, este un pic mai buna aceasta hrana decat ce se comercializeaza in hipermarket-uri.
Nu trebui sa neglijam si pretul, un pret scazut ne duce cu gandul la folosirea unor ingrediente implicit mai ieftine, acum vorbind la modul general.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Ian 09, 2012 10:53 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Multumesc frumos.Pentru cei interesati euronuca.ro
pretul este undeva la 2.6 fara tva per kg la distribuitor

Sus 

Mesaj Scris: Lun Ian 09, 2012 11:18 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Lex asta este mancare englezeasca din parti. Iar ca si calitate este foarte slaba pentru un caine de talie mare.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Ian 10, 2012 8:08 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Asa m-am gandit si eu dar am vrut sa ma asigur.O s-o amestec cu mancare gatita pana scap de ea.

Sus 

Mesaj Scris: Mar Ian 10, 2012 12:10 pm 
Neconectat
Mioritic
Mioritic

[quote="ARTHUR LEX"]Multumesc de raspuns.Iata eticheta:
Compozitie:

Cenusa 12.5%

Cupru(Sulfura de cupru penta hidrat) 8 mg
B.H.T. 70 mg
Pe mine ma sperie aceste procentaje la substante in mod normal o mancare nu ar trebui sa contina cupru deoarece acesta se acumuleaza in organism,iar procentajul la cenusa e mare.BHT la fel cum a zis si Sorin Iacob nu este bun la caini.
O hrana calitativ buna ar trebui sa fie de la 10 lei in sus.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Prima pagină » Intretinere » Alimentatie