Mioriticul este cainele nascut la stana, hranit cu doamne-ajuta, daca se poate ii taiem si coada ca asa le sade bine. Lasand la o parte gluma si aberatiile, vad o mare parte din noi ca nu pricepem un lucru. Mioriticul este un altfel de caine decat cel pe care il vrem noi, curat, pieptanat, sofiat, pudrat de mine si altii… si povestea poate sa continue. Nu inteleg de ce pe unii ii deranjeaza faptul ca anumiti caini sunt intretinuti conform cerintelor arbitrilor si standardului care se impune in regulamentul “etic” expozitional. Un om rational nu incearca sa reinventeze gaura la macaroana ci incearca sa cimenteze si mai mult o fundatie stabila.
Domnule Gadalean, va mai repet o data, poate intelegeti. Daca cititi mai atent celelalte postari, o sa observati ca la un moment dat, am scris si despre erorile mele legate de toaletaj. De aceea femela nu era in cea mai buna forma la Alba. A fost candva nu se petrece in zilele noastre… Chiar daca eu, cunosc unele aspecte nu tocmai placute ale exemplarelor dumneavoastra nu m-am abonat sa le fac publice, pur si simplu nu ma intereseaza. Corectitudinea exemplarului si responsabilitatile prorietarului sunt 2 lucruri care conteaza si care trebuie respectate. Eu am intrat in ring, admiratorii…mai vedem. Bafta multa.
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 889 Localitate: Iasi
In 2009 deschideam topicul acesta secrete-mici-efecte-mari-t32.html cu mesajul : "Mergand pe principiul ca nimeni nu e foarte incantat sa castige cu cainele in ring in conditii de concurenta redusa sau chiar zero, multi dintre noi am aprecia daca puteti sa ne dezvaluiti din secretele personale ale toaletajului, iar satisfactia castigatorilor este cu atat mai mare atunci cand si concurenta este pe masura, sub aspect numeric dar mai ales calitativ."
Va expun cateva variante de unelte care se regasesc in trusele groomer-ilor profesionisti sau amatori din alte zari:
Acest tip de perie am vazut ca il au cei de la Oster (varianta mai scumpa, dar calitativ superioara) si cei de la Karlie (mai ieftina, dar acceptabila). Isi fac treaba foarte bine , mai ales unde parul este incalcit.
_________________ "Inbreeding... is a method of holding fast to that which is good and of casting out that which is bad. It establishes homozygous purity..." Onstott (1946)
Pentru cei care invoca folosirea sofiatorului numai pentru a usca blana cainelui, exista si uscatoare ce se pot atasa la cusca, cu mentiunea ca trebuie supravegheat cainele in timpul procesului de uscare. Cateva exemple: http://www.groomers.com/item/oster-high ... er/191709/ si http://www.cagedryers.com/, iar pretul este cam acelasi cu cel al sofiatoarelor.
_________________ "Inbreeding... is a method of holding fast to that which is good and of casting out that which is bad. It establishes homozygous purity..." Onstott (1946)
O alta unealta cu foarte bune rezultate este cea in forma de T cu dintii care se rotesc in jurul axului propriu, la fel, foarte bine scoate micile imaslituri din blana.
Cu bune rezultate pentru intretinerea blanii este recomandat acest tip de perie, are o actiune de tip "soft", acele metalice sunt mult mai moi si mai flexibile fata de alte modele de perii.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum