www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Mar Feb 15, 2011 9:07 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Ma rezum, la ce se va face pe viitor! ;) poate antro zi o s-a va dau un nr.de
tf. si vetzi afla genealogia chiar de la propietar. ;)
S-au acuma an particular dece nu! ;)

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 16, 2011 12:48 am 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Oare nu facem bine sa pastram ,stiu eu inca douazeci ,treizeci de ani culorile pe care le avem astazi in standard .? Noi cei care astazi dorim schimbarea standardului pe motiv ca au aparut caini cu diferite culori ,cu diferite muscaturi ,cu talii diferite de standard nu dam socoteala nimanui.?Toti consideram ca suntem crescatori iar prioritatea este schimbarea standardului din diverse motive .Nu spun ca am dreptate dar ,ma gandesc la cei din naintea noastra ,care nu aveau un standard sau daca il aveau erau fericitii iar noi dupa cinci ani dorim schimbarea standardului .

Sus 

Mesaj Scris: Mie Feb 16, 2011 9:18 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Prin acest topic nu se doreste schimbarea standardului,vreau sa se observe ceea ce doresc iubitorii de mioritic,asta nu inseamna ca este si bine sa se intample cum cred iubitorii.si eu cred ca nu e bine sa se schimbe standardul in fiecare an.eu mai cred ca trebuie sa se schimbe cainii dupa standard si nu standardul dupa caini.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Oct 06, 2011 4:33 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

eu sunt de acord cu introducerea culorilor negru cu pete albe deoarece culoarea nu mi sa pare un defect foarte grav,
in afara de asta am un puiut care este negru cu pete albe
din parinti cu pedigree a de la un crescator foarte bun si pe langa puiul meu mai avea vreo 2 pui negri cu pete albe, mi-a spus ca o sa se faca gri dar sincer nu as vrea.
o sa revin cu poze

Sus 

Mesaj Scris: Joi Oct 06, 2011 5:24 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

"eu sunt de acord cu introducerea culorilor negru cu pete albe deoarece culoarea nu mi sa pare un defect foarte grav,
in afara de asta am un puiut care este negru cu pete albe
din parinti cu pedigree a de la un crescator foarte bun si pe langa puiul meu mai avea vreo 2 pui negri cu pete albe, mi-a spus ca o sa se faca gri dar sincer nu as vrea.
o sa revin cu poze"
Tot mai apare cate unul...Bine ai venit printre noi. Nu vreau sa fiu primul care iti sare in cap de pe forum sau sa te gandesti ca odata intrat toti o sa te certe, nici vorba...dar gandestete bine ca poate maine vine inca cineva si vrea un mioritic cu galben, sau / si cu maro ca nu este un defect foarte grav...Sau daca imi sustineam eu ideea de acum 5 ani ,"mioritici cu ochi albastri" ca nu este grav nimic.
Oricum standardul este in plop si plopul in aer...eu te felicit ca ai ales aceasta rasa minunata si iti spun inca o data bun venit.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Oct 06, 2011 6:47 pm 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Bine ai venit @dan30 si prima mea femela era tot de la un crescator foarte bun ,dar avea coada cupata ,pe vremea aceeia in expo nu era foarte grav ,dar mie ca si propietar de caine mi-a ridicat anumite semne de intrebare ,o fii bine ... o fii rau ?,informadu-ma in timp mi-am dat seama ca coada are si ea rolul ei ,mai ales la un ciobanesc .Referitor la culoare ,stai linistit ,nimenea nu va exclude de la reproductie exemplare care acum nu prezinta asa cum cere standarul ,fond alb cu pete bine definite ,adica roba baltata .Bafta cu micutul si sa-l vedem mare!

Sus 

Mesaj Scris: Joi Oct 20, 2011 6:15 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

am si eu o intrebare? daca catelul meu este negru exista sanse sa se faca gri?( asa mi s-a spus cand
l-am luat

Sus 

Mesaj Scris: Vin Oct 21, 2011 9:08 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Depinde de varsta lui. Daca este adult...nici o sansa, daca este pui poate la maturitate sa schimba si ca rasa..

Sus 

Mesaj Scris: Dum Ian 15, 2012 9:44 am 
Neconectat
Experimentat
Experimentat

Punctual - desi nu sunt un crescator, NU.
Am citit si recitit cam toata documentatia existenta referitoare la mioritici - raman la : alb cu pete negre sau gri.
Proportia inversa ma duce si pe mine cu handul la altceva si sincer, nu imi doresc pentru expozitii astfel de exemplare chiar daca anumiti arbitri nu le arbitreaza conform standardului inca in viguare.
Din ce in ce mai mult apar exemplare negre cu alb, gri cu alb...personal, cel putin pana nu se modifica actualul standard - cu care sunt absolut de acord, voi creste si accepta doar culorile din standard.
Precedentul - precedentele au fost create asa ca cei care au exemplare cu alte culori care nu apar in standard nu au de ce sa se teama, daca s-a facut odata un compromis, se va repeta chiar daca proprietarul nu e un crescator cu renume.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Ian 16, 2012 12:18 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Eu am o sumedenie de intrebari si nedumeriri legate de standard dar nu am sa le fac publice pe forum ci la un moment dat cand o sa stau cu generatia de la care invatam la o poveste in ceva expo sau cand va veni momentul. In monentul de fata eu zic ca standardul este departe de adevar si mioriticul este un caine care se creste din noroc…

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3