www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Mesaj Scris: Joi Feb 10, 2011 10:56 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

In urma unor discutii avute pe acest forum cred ca s-ar impune aceste intrebari:
1.Sunteti de acord cu introducerea culorii negru in intregime?
2.Sunteti de acord cu introducerea culorii negru cu pete albe?
3.Sunteti de acord cu introducerea culorii gri cu pete albe?

Sper sa fie cat mai multe raspunsuri argumentate sau nu ,macar sa se stie in ce directie ne indreptam.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Feb 10, 2011 11:06 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Eu sunt de acord cu culorile negru cu pete albe si gri cu pete albe.

Sus 

Mesaj Scris: Vin Feb 11, 2011 11:31 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Raspunsurile la multe intrebari in privinta standardului e in interviul cu Petru Muntean.
Srict la ce ai postat
1 NU
2 NU
3 Oare tine cont cineva de asa ceva?

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 12:01 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

La fel ca Albici la pct. 1 si 2. La pct. 3 zic ca ar fi bine specificata in standard insa arbitrii oricum au considerat-o buna si bine au facut.
O culoare mult mai des intalnita decat negru sau negru cu pete albe e "culoarea osului" ori cum ii zice la galbiniul acela pe care il manifesta puii nascuti inchisi la culoare si care se deschid foarte mult la maturitate. Adica acea culoare care din asa:

Imagine

...ajunge asa:
Imagine

Arbitrii au descris-o mereu ca alba in arbitraje, ca aspect "vizual" ( :roll: ) e oarecum corect insa genetic e foarte eronat fiind deterniata (culoarea) de o alta insiruire de gene.

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 12:09 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Hai fiti mai indrazneti spuneti-va parerea.uitati doi domni au facut-o.nu fiti timizi ca sa stim ce doresc crescatorii de mioritic ca poate se va tine cont pe viitor.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 12:20 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

ionut ungheanu scrie:
Eu sunt de acord cu culorile negru cu pete albe si gri cu pete albe.

In cazul asta ar trebui sa fii de acord si cu punctul 1 sau pe cei care vor iesi negri din astfel de parinti ii *elimini*pe la prieteni.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 12:46 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Nu domnule eu as fi de acord cu aceste culori pentru ca mie nu mi se pare normal ca un caine care are 55% alb si 45% negru sa fie acceptat si unul care are culorile exact invers sa nu fie acceptat.eu nu stiu cum faceti dv cu puii dar eu daca as avea pui care nu se incadreaza in standard i-as vinde informandu-i pe oameni ca nu sunt in standard si pe cei care sunt in standard i-as pastra sau vinde informand cumparatorul ca e in standard.Si nu cred ca exista vreun crescator caruia nu i-a iesit un pui care nu se incadreaza in standard sunt convins ca si dv v-au iesit caini care nu sunt in standard si dv stiti ce ati facut cu ei si nu e treaba mea.Eu am facut acest topic pt a vedea ce isi dores crescatorii de mioritic nu pt a impune niste culori si NU VREAU sa imi impuneti nici dv mie o parere.Haideti sa isi spuna toti crescatorii parerea fara a exista polemici si la sfarsit se trage linie si se vede ce se doreste si asta sa se voteze.Si vreau sa va destainui ceva domnule Albici eu voi avea numai mioritici cu urmatoarele culori alb-gri si alb-negru pt ca mie nu imi plac cei cu alte culori dar asta nu inseamna ca ii indemn pe altii sa faca, ca mine sau le impun sa faca ca mine.Daca si aici incepem cu certuri nimeni nu isi va da cu parerea de frica sa nu fie judecat.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 10:21 am 
Neconectat
Miorel
Miorel

Pe acest forum a explicat si dl Sorin Iacob unde se va ajunge in cateva generatii -eu spun ca e posibil si de la prima-daca se accepta roba neagra cu pete albe,iar eu incercam sa sustin (explic) ca 1+1=2,dar daca doreste cineva sa fie egal cu 3 np,doar e democratie.

Domnule Administrator site am observat ca nu se fac referiri catre alte link-uri,insa am gasit un articol pe care poate doresc sa-l citeasca si altii
http://journals.usamvcj.ro/cjmedicalvet ... /2770/2761

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 10:45 am 
Neconectat
Administratorul site-ului

Albici scrie:

am observat ca nu se fac referiri catre alte link-uri,insa am gasit un articol pe care poate doresc sa-l citeasca si altii
http://journals.usamvcj.ro/cjmedicalvet ... /2770/2761

Nu sunt acceptate link-uri catre alte forumuri, in rest este ok, daca pot sprijini discutiile purtate.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Feb 12, 2011 11:05 am 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

F interesant materialul postat de dv.As dorii sa ma explic un pic.V-am spus mai sus de ce sustin culoarea negru-alb,mie chiar mi se pare logic ceea ce am spus,pe de alta parte domnul Albiter mi-a explicat acum cateva saptamani de ce nu ar trebuii sa se accepte anumite culori la mioritic raspunsul fiind pt ca nu e specific mioriticului si ii dau dreptate pt ca eu nu am nici o mica parte din experienta dumnealui si chiar nu stiu ce culori au avut mioriticii de-a lungul anilor.Cred ca daca se vrea schimbarea standardului ar trebuii sa se faca ceva chiar acum pt ca atunci cand se va omologa definitiv aceasta rasa sa nu se mai doreasca schimbarea standardului.

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul