acum 5, 6 ani, student fiind, mai faceam cate un ciubuc cumparand vaccinuri de la depozit si vaccinand cate un catel, acasa la tara .Cel mai adesea vaccinam doar o singura data (eu as fi vrut de mai multe ori, dar nu doreau proprietarii-ratiuni economice ) si utilizam polivalent marca Fort Dodge.Nu tin minte sa fi avut vreun rateu...

...In ultima vreme am observat ca o singura vaccinare nu mai e suficienta, cainii se pot imbolnavi dar fac o forma mai usoara care tratata din timp raspunde la medicatia simptomatica...Sa fie de vina vaccinul?sau virulenta virusului a crescut??
Am avut un caz - un catel Fox terrrier care a fost vaccinat de doua ori si s- a imbolnavit, doar cu pefuzii cateva zile resind sa scape...Fratele sau adus ulterior in curte, vaccinat doar o data , desi tinut impreuna cu cel bolnav, nu a patit nimic...
Un coleg se plangea de vaccinul Biocan...
prefer sa nu ma pronunt totusi in privinta eficacitatii vaccinurilor Fort Dodge, o sa urmaresc mai atent raspunsul cateilor vaccinati si o sa va transmit o concluzie definitiva peste un an !