www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Prognatism
 Mesaj Scris: Dum Sep 26, 2010 1:33 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ziua ! nu am mai accesat de mult acest forum ! Dar revin cu un mesaj destul de suparator ! Ciobanescul meu mioritic , in varsta de 10 luni - CHEROO - sufera de PROGNATISM MANDIBULAR -partea superioara e mai in spate fata de cea inferioara ...nu stiu exact cu cati milimetri . Nu-i cauzeaza probleme acuma...dar ma gandesc pentru viitor! Daca stiti vreun tratament pentru aceasta maladie...va rog sa-mi lasa-ti un mesaj ! va multumesc !

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Prognatism
 Mesaj Scris: Dum Sep 26, 2010 2:16 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

aditzugl scrie:
Buna ziua ! nu am mai accesat de mult acest forum ! Dar revin cu un mesaj destul de suparator ! Ciobanescul meu mioritic , in varsta de 10 luni - CHEROO - sufera de PROGNATISM MANDIBULAR -partea superioara e mai in spate fata de cea inferioara ...nu stiu exact cu cati milimetri . Nu-i cauzeaza probleme acuma...dar ma gandesc pentru viitor! Daca stiti vreun tratament pentru aceasta maladie...va rog sa-mi lasa-ti un mesaj ! va multumesc !

Prognatismul (inferior sau superior) este un defect cu un anume grad de determinism genetic.
Nimeni nu este raspunzator de aparitia lui, nici macar crescatorul. Genetica este cea care decide.
Exista rase cu multi ani de selectie la care inca mai apare. Exista caini care prezinta prognatism si ai caror ascendenti nu au avut acest defect pe parcursul a mai multor generatii (ex. ciobanescul german sau rottweiler-ul).
Crescatorii responsabili de regula ofera o garantie daca acest defect apare. Nimeni, la nici o rasa nu garanteaza ca nu poate apare prognatismul, ci doar, daca e semnalat defectul, din montele ulterioare poate oferi un alt pui, daca si cumpararatorul mai doreste. Importanta e intelegerea pe care au avut-o sau chiar, contractul, daca a fost intocmit.
La fel, crescatorii responsabili si/sau proprietarii vor steriliza exemplarele la care a aparut prognatismul.

Cainele dumneavoastra, la varsta de zece luni, daca prezinta prognatism inferior va ramane asa. Personal nu cred in povestile ca sunt linii sau indivizi la care "se indreapta muscatura". Si chiar asa sa fie, acei caini prezinta o baza ereditara slaba sau sunt produsi hiperconsangvinizati.

Cat despre sanatatea cainelui, daca ar fi sa ne gandim ca exista rase la care prognatismul inferior este caracter de rasa (cane corso, dog de Bordeaux s.a.) care duc o viata absolut normala, nu cred ca vor fi probleme din acest punct de vedere nici la CHEROO.

Iubiti cainele la fel ca si pana acum si ... nu folositi cainele la reproductie.
Numai bine!

Sus 

Mesaj Scris: Dum Sep 26, 2010 4:23 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Buna ziua ! Va multumesc pentru raspunsul promt oferit ! Afectiunea mea fata de CHEROO nu se va schimba . Imi pare rau pentru el...adica chiar vroiam sa am am parte de descendentii lui :D . Parintii de la care l-am luat nu prezentau aceasta malformatie ! Asta e...merg mai departe .! Iti multumesc inca odata pentru raspuns si va salut cu respect !

Sus 

Mesaj Scris: Joi Sep 30, 2010 6:36 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Nu stiu daca acesata muscatura este corecta,ca ancepator antreb si io cum se numeste
aceasta muscatura ..
Imagine

Sus 

Mesaj Scris: Joi Sep 30, 2010 6:55 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Corecta nu se poate numi, insa nici prognatism nu cred ca e . E mai degraba o implantare defectuoasa a unor incisivi. Am citit undeva, nu mai stiu unde (e drept ca era o carte mai veche si ca poate mai nou "cercetatorii britanici" :lol: au descoperit altceva) dar acolo scria ca daca muscatura e inversa din cauza implantarii defectuoase nu se transmite genetic. O fi asa , nu o fi... :roll:
Link: http://www.google.ro/search?q=cercetatorii+britanici&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a :lol:

Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.

Sus 

Mesaj Scris: Joi Sep 30, 2010 7:53 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Oameni cu experientza avem,scaunele sant putzine!..

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Prima pagină » Intretinere » Coltul medicului veterinar