|
| Autor |
Mesaj |
|
Sorin Storosciuc
|
Scris: Joi Aug 05, 2010 8:15 pm |
|
Membru din: Joi Iun 10, 2010 11:28 am Mesaje: 23 Localitate: Brasov
|
|
Buna seara !
Desi am accesat acest forum din dorinta nespusa de a invata sa-mi cresc puiul de mioritic , sa incerc sa deprind o .... pricepere dincolo de ce am vazut prin curtea bunicilor , si am incercat sa citesc cat mai mult din postarile Dvs. , trebuie sa recunosc , si sa o si fac cunoscuta , parerea ca sunt dezamagit....
Nu ma erijez in vreun cunoscator peste noapte ai acestei rase , si a problemelor specifice ei , dar , citind toate comentariile , imi exprim dezamagirea fata de enorma distanta dintre ceea ce se petrece in aceasta comunitate , si obiectivul acestui club / forum / asociatii...
Citind postarile mai vechi si noi , am inteles ca sunt multi crescatori de elita ai acestei rase in tara noastra...cu dragoste pentru acest patruped....si care investesc multa dragoste si eforturi personale pentru a le oferi tot ce e mai bun cainilor lor... Din pacate , nu multi au verticalitate sa-si exprime deschis , constructiv , la unison , si intru-un CONSENS , punctul lor de vedere...
Dincolo de faptul ca am primit 2 comentarii la intrebarile mele firesti de incepator ( oare unde altundeva as fi putut afla informatii reale , daca nu pe acest forum...? ) , am observat ca forumul , aproape in toate categoriile de subiecte , este plin de tot felul de " lovituri " ... , permise si nepermise......si toti cei care au un cuvant de spus , in sensul experientei , se consuma cu atacuri , observatii , polite platite , referiri la diverse evenimente trecute...
Tot timpul tindem spre perfectiune , unii , o si ating.....dar aici , este vorba de lipsa de coeziune...toata lumea critica , dar nimeni nu suna un clopot de " adunare" ...si moderare o eforturilor in ceva...constructiv...
Fara sa fiu prezent la ultimul eveniment , mi-am permis sa citesc posturile legate de desfasurarea lui...facand o medie , desi s-a dorit a fi o ocazie de a imbina utilul cu placutul si cu ...eficientul...a fost inca un prilej de a face sa curga multa " cerneala " pe aceste forum....
Nimic concret...acuze / reprosuri / citari / comentarii / bisericute.......chiar nu se poate gasi modul potrivit , omul potrivit , momentul potrivit , pasii potriviti , directia buna ?????
Oricare dintre crescatori incearca sa spuna ceva (si nu prea des , din pacate , au acestia curaj sa spuna ceva ) , ori este taxat , ori judecat , ori blamat...dar fara a se incerca creerea unui "curent "....decat acela creat in jurul unor " lideri de opinie "....si sunt cam multi lideri... Oare de aceea s-a lasat liniste pe forum...? Se numara ranitii , disparutii..........sustinatorii......voturile ..?? S-a ridicat vreun nou crescator / proprietar.... ?...Se creeaza vreun nou lider de opinie , vreun nou " curent "..??
Ar fi bine , daca ar fi unul care sa asigure aceea directie..acea coeziune....acel efort constructiv..... Din pacate , daca nici cand e vorba de caini , nu ne (va ) intelegem (intelegeti ) , intre cei cu un statut...ce pretentii sa mai ai de la cei mai de sus....
Este pacat ca , o mina de oameni , iubitori ai acestei rase , si a cainilor , in general , nu-si regasesc ambitia de a face ceva concret....este jenant tot acel monolog al surzilor ce apare dupa fiecare eveniment.....
Oare cand ne vom vindeca de " romanismul " acesta , care nu ne-a adus niciodata nimic bun....pentru noi......?
Cu respect , Sorin
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Joi Aug 05, 2010 10:05 pm |
|
|
tazman scrie: Buna seara !
Desi am accesat acest forum din dorinta nespusa de a invata sa-mi cresc puiul de mioritic , sa incerc sa deprind o .... pricepere dincolo de ce am vazut prin curtea bunicilor , si am incercat sa citesc cat mai mult din postarile Dvs. , trebuie sa recunosc , si sa o si fac cunoscuta , parerea ca sunt dezamagit....
Nu ma erijez in vreun cunoscator peste noapte ai acestei rase , si a problemelor specifice ei , dar , citind toate comentariile , imi exprim dezamagirea fata de enorma distanta dintre ceea ce se petrece in aceasta comunitate , si obiectivul acestui club / forum / asociatii...
Citind postarile mai vechi si noi , am inteles ca sunt multi crescatori de elita ai acestei rase in tara noastra...cu dragoste pentru acest patruped....si care investesc multa dragoste si eforturi personale pentru a le oferi tot ce e mai bun cainilor lor... Din pacate , nu multi au verticalitate sa-si exprime deschis , constructiv , la unison , si intru-un CONSENS , punctul lor de vedere...
Dincolo de faptul ca am primit 2 comentarii la intrebarile mele firesti de incepator ( oare unde altundeva as fi putut afla informatii reale , daca nu pe acest forum...? ) , am observat ca forumul , aproape in toate categoriile de subiecte , este plin de tot felul de " lovituri " ... , permise si nepermise......si toti cei care au un cuvant de spus , in sensul experientei , se consuma cu atacuri , observatii , polite platite , referiri la diverse evenimente trecute...
Tot timpul tindem spre perfectiune , unii , o si ating.....dar aici , este vorba de lipsa de coeziune...toata lumea critica , dar nimeni nu suna un clopot de " adunare" ...si moderare o eforturilor in ceva...constructiv...
Fara sa fiu prezent la ultimul eveniment , mi-am permis sa citesc posturile legate de desfasurarea lui...facand o medie , desi s-a dorit a fi o ocazie de a imbina utilul cu placutul si cu ...eficientul...a fost inca un prilej de a face sa curga multa " cerneala " pe aceste forum....
Nimic concret...acuze / reprosuri / citari / comentarii / bisericute.......chiar nu se poate gasi modul potrivit , omul potrivit , momentul potrivit , pasii potriviti , directia buna ?????
Oricare dintre crescatori incearca sa spuna ceva (si nu prea des , din pacate , au acestia curaj sa spuna ceva ) , ori este taxat , ori judecat , ori blamat...dar fara a se incerca creerea unui "curent "....decat acela creat in jurul unor " lideri de opinie "....si sunt cam multi lideri... Oare de aceea s-a lasat liniste pe forum...? Se numara ranitii , disparutii..........sustinatorii......voturile ..?? S-a ridicat vreun nou crescator / proprietar.... ?...Se creeaza vreun nou lider de opinie , vreun nou " curent "..??
Ar fi bine , daca ar fi unul care sa asigure aceea directie..acea coeziune....acel efort constructiv..... Din pacate , daca nici cand e vorba de caini , nu ne (va ) intelegem (intelegeti ) , intre cei cu un statut...ce pretentii sa mai ai de la cei mai de sus....
Este pacat ca , o mina de oameni , iubitori ai acestei rase , si a cainilor , in general , nu-si regasesc ambitia de a face ceva concret....este jenant tot acel monolog al surzilor ce apare dupa fiecare eveniment.....
Oare cand ne vom vindeca de " romanismul " acesta , care nu ne-a adus niciodata nimic bun....pentru noi......?
Cu respect , Sorin Sunt perfect de acord cu tine. Cred ca tocmai asta este problema, eu credeam ca exista o directie in care mergem dar in urma ultimelor evenimente am ajuns la concluzia ca aceasta directie nu exista si mai rau,probabil ca nu a existat niciodata. Clopotul cred ca trebuie sa fie tras de unul dintre crescatorii mai vechi, cu mai mare experienta in cunoasterea rasei si poate reusim sa ne trezim, pana nu o sa fie prea tarziu.
|
|
 |
|
 |
|
Henning
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 3:49 am |
|
Membru din: Sâm Iul 31, 2010 6:01 am Mesaje: 32 Localitate: BW-Germany
|
tazman scrie: Buna seara !
Cu respect , Sorin Vezi tu, cei ce au lansat acest forum au fost de buna credinta au vrut sa faca ceva util in folosul tuturor.Problema insa e alta, e una de mentalitate.Pagubita ramane insa aceasta rasa minunata,de care multa lume stie mai putin sau chiar deloc.
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 3:18 pm |
|
|
|
Nu contesta nimeni meritele celor care au lansat acest forum care sunt foarte mari, dar din cauza cui crezi tu ca "multa lume stie mai putin sau chiar deloc" despre mioritic? Asta se intampla pentru ca, noi asteptam sa vina moara la sac.
|
|
 |
|
 |
|
Henning
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 6:36 pm |
|
|
|
Lumea sa fie informata e una iar ca sa faci o afacere din aceasta rasa e alta.Eu nu mi-as dori ca aceasta rasa sa ajunga pe mana oricui si la fiecare colt de strada. Cunosc situatia de pe un alt forum al ciobanestilor romanesti,unde lupta pt.scaune si alte dispute nu fac cinste acestor minunati caini ciobanesti.
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 7:39 pm |
|
|
|
Eu nu vad nici o lupta pentru scaune aici, pentru simplul fapt ca nu sunt comode la cate trebuiesc facute.
|
|
 |
|
 |
|
Nelu Albiter
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 8:38 pm |
|
Membru din: Dum Noi 22, 2009 1:41 pm Mesaje: 444 Localitate: Oradea
|
|
Eu as vrea ca mioriticii sa ajunga la cat mai multi oameni, sa fie sanatosi , usor de intretinut, sa se joace si copilu cel mic cu el si sa nu-i fie frica nici la soacra sa iasa din casa... Asta se va intampla doar daca se mai pastreaza ceva din utilitatea acestui caine. Ce ar fi sa interzici sau sa iti doresti ca un caine ciobanesc romanesc sa dispara de pe la tarani, ciobani, fermieri? Ar fi asta marea realizare a chinologiei romane?? Cineva a avut o vorba la adresa mioriticilor: "ce caini am fost si ce frumosi am ajuns!"
_________________ Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.
|
|
 |
|
 |
|
Henning
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 9:04 pm |
|
|
Nelu Albiter scrie: Eu as vrea ca mioriticii sa ajunga la cat mai multi oameni, sa fie sanatosi , usor de intretinut, sa se joace si copilu cel mic cu el si sa nu-i fie frica nici la soacra sa iasa din casa... Asta se va intampla doar daca se mai pastreaza ceva din utilitatea acestui caine. Ce ar fi sa interzici sau sa iti doresti ca un caine ciobanesc romanesc sa dispara de pe la tarani, ciobani, fermieri? Ar fi asta marea realizare a chinologiei romane?? Cineva a avut o vorba la adresa mioriticilor: "ce caini am fost si ce frumosi am ajuns!" Nu stiu de ce insa am impresia ca te contrazici singur,o rasa asa zis "proaspata"in chinologia mondiala,reprodusa in scara larga nu poate decat sa dauneze. Un caine adus dintr-un spatiu cu o mare libertate de miscare,din conditii vitrege de habitat,nu poti sa-l scoti la cheie pe banda rulanta intr-un timp atat de scurt fara anumite riscuri. Nu vreau sa fac din nou referiri despre mentalitate si despre imbogatirea peste noapte fara multa munca.
|
|
 |
|
 |
|
Nelu Albiter
|
Scris: Vin Aug 06, 2010 9:28 pm |
|
Membru din: Dum Noi 22, 2009 1:41 pm Mesaje: 444 Localitate: Oradea
|
|
O fi o rasa proaspata in chinologie, dar era o rasa veche care nu avea probleme de sanatate sau de comportament, exemplarele cu astfel de probleme pur si simplu nu ajungeau sa se reproduca la ciobani, fiindca nu apucau sa traiasca suficient. Nu trebuia decat lucrat un pic la omogenizare, la o dentitie corecta, o blana mai frumoasa, insa scopul principal intr-o vreme a devenit talia, orice altceva trecand pe planul doi. Problemele de sanatate si temperament al mioriticilor au aparut dupa "ameliorarea" cu alte rase, lucru bine stiut in "underground". Si ameliorarile astea nu au fost facute nici cu campionul Ungariei la komondor nici cu al Rusiei la caucazieni sau SRO, ci cu ce ghioarle din rasele respective s-au nimerit sa fie mai pe aproape.
_________________ Îndatã se rãsuceste pe loc si nãvãleste. Nu mai e, pare-se, acelasi câine. Ca si când deodatã ar fi intrat în el diavolul. Se repede ca turbat, pârâie crengile pe unde trece, latrã veninos, atacã, se suceste, atacã si din partea de dincolo.
|
|
 |
|
 |
|
Henning
|
Scris: Sâm Aug 07, 2010 5:16 am |
|
|
|
Problemele de sanatate apar din cauza schimbarii mediului in care traiesc,schimbarea utilitatii lor si apoi nu inteleg de ce e nevoie de un anume facelift.Populatia trebuie in primul rand informata corect si nu lasata la voia intamplarii sa creasca acesti caini minunati. Atat medicina umana cat si cea veterinara este doar intr-o goana acerba dupa bani. Referitor la talie e normal ca aceasta sa sufere modificari si nu vad o problema daca aceasta are o tenditnta de crestere in partea superioara. Nu am vazut inca pe nimeni sa spuna,sa arate clar cum se cresc acesti caini,am vazut doar poze din expozitii si in ipostaze inedite,ce sa creada un posibil viitor detinator de mioritic sau ciobanesc"vai ce caine frumos,o sa-mi cumpar si eu unul" Exista vreo carte scrisa despre mioritici,exista vre-un program concret de protectie a mioriticilor sau a ciobanestilor in general?
|
|
 |
|
 |
|
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori |
| |
|
|
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
 |