| Autor |
Mesaj |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Sâm Noi 21, 2009 1:41 pm |
|
Membru din: Vin Noi 20, 2009 6:06 pm Mesaje: 929 Localitate: Iasi
|
|
Ciobanescul Romanesc Mioritic se incadreaza in categoria cainilor de talie mare, caini cu nevoi speciale si care trebuie mai ales in perioada cresterii sa beneficieze de un regim alimentar corespunzator.
|
|
 |
|
 |
|
ariocarpus
|
Scris: Sâm Noi 21, 2009 4:11 pm |
|
|
|
Eu imi hranesc miorelul cu carne cruda si ,spre oroarea multora, e carne de pui:spate de pui cu coloana, bazin si o parte din coaste 800-1000g/zi. In plus primeste mancare gatita (resturi de la masa noastra), oua fierte din cand in cand si ocazional boabe pentru catei din rasele mari. Nu e pofticios, mananca intins pe burta, tacticos, isi savureaza mancarea. Ca supliment de calciu (pe langa oasele mancate zilnic) primeste si K9. Cu siguranta e loc de mai bine, dar pana acum cainele s-a dezvoltat bine, e foarte vioi, are o osatura excelenta. Stiu ca se recomanda evitarea consumului de oase de pasare, de peste...fiindca pot cauza probleme. Am avut un caine (rasa mica, metis), a trait 18 ani si cel putin de 2 ori/saptamana manca oase, cozi si capete de peste (prajite de obicei, alteori crude) si nu a avut niciodata probleme digestive.
|
|
 |
|
 |
|
lilith
|
Scris: Sâm Noi 21, 2009 6:12 pm |
|
Membru din: Sâm Noi 21, 2009 1:41 pm Mesaje: 64 Localitate: Vaslui/Geneva
|
|
De la pui femurul e cel cu probleme. Se sparge in aschii si pot penetra intestinele. Barac primeste acum fiertura de mamaliga cu tacamuri de pui (gaturi, labe) si boabe. Insa carnea se pare ca o asimileaza cel mai bine, iar boabele mai putin.
|
|
 |
|
 |
|
Adi Curtean
|
Scris: Sâm Noi 21, 2009 8:26 pm |
|
|
|
Eu le dau mancare uscata in terci de nmalai amestecat cu tarata de grau si slucuri de vita crude de 2-3 ori pe saptaman resturi de pui crude( aripi, capatani, gheare) ce se gaseste.
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Dum Noi 22, 2009 8:03 am |
|
|
|
Propun mutarea discutiilor pe celalalt topic "Tipuri de hrana", discutii care se incadreaza mai bine acolo.
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Mar Dec 01, 2009 7:28 am |
|
|
|
Catelusa mea nu prea mai mananca. Este posibil ca din cauza faptului ca este in calduri sa fie mai pretentioasa la anumite tipuri de hrana?
|
|
 |
|
 |
|
Sorin Iacob
|
Scris: Mar Dec 01, 2009 9:55 am |
|
|
|
E adevarat ca in perioada cand sunt in calduri, femelele devin mai capricioase in ceea ce priveste alimentatia, daca nu prezinta febra , deocamdata n-ar trebui sa va ingrijorati, daca situatia persista si zilele urmatoare poate nu ar fi rau sa consultati un medic veterinar, nu merita sa riscati.
|
|
 |
|
 |
|
Radu c
|
Scris: Mar Dec 01, 2009 2:58 pm |
|
|
|
Nu mai mananca hrana uscata amestecata cu carne din conserva. Orez cu carne linge castronul.
|
|
 |
|
 |
|
sasha
|
Scris: Vin Feb 26, 2010 1:20 pm |
|
|
|
Ce parere aveti despre hrana Acana in alimentatia mioriticilor? Eu am folosit Acana large breed puppy pt mioriticul meu pana pe la vreo 7 luni, cand observand ca nu prea mai vrea s-o manance ,am trecut pe Acana Grasslands(cu miel), apoi pe Acana Pacifica(somon si alti pesti). Nici dupa astea nu e innebunit, de aceea o amestec cu mancare gatita (gaturi pui semifierte, cartilagii de pui crude, iaurt, galbenus de ou crud din cand in cand). Ce parere aveti de dieta asta? E mai sanatoasa decat Acana simpla? Eu am ajuns la formula asta pentru ca Acana simpla nu vrea sa manance, si nici sa-l infometez nu ma-ndur(are 9.5 luni acum). Mentionez ca nici nu vreau sa-l schimb pe alta hrana uscata, ajungand la concluzia, dupa multe lecturi de etichete si analize , ca Acana ar fi cea mai aproape de ceea ce ar trebui sa fie o ''mancare naturala''. Ceea ce as vrea sa aflu e parerea voastra daca mancarea asta e si POTRIVITA pt Mioritic. Ce-i drept Sasha al meu arata super , la 9 luni are 75 cm in greaban si bine proportionat(in jur de 50 kg).
|
|
 |
|
 |
|
sasha
|
Scris: Vin Feb 26, 2010 1:53 pm |
|
|
|
Inca ceva, sortimentele Grasslands si Pacifica sunt ''grain free"", adica fara cereale ,contin doar carne , cartofi dulci , fructe si ierburi. Exista teoria, stiintific argumentata, cum ca cerealele nu sunt o hrana naturala pt caini,ei fiind o specie carnivora, iar alimentatia lor trebuind sa fie alcatuita aproape exclusiv din carne. Conform acestei teorii, cerealele in hrana pt caini nu fac altceva decat sa micsoreze costurile de productie ale produsului adaugand un spor de proteine ieftine pe care cainele nu le poate metaboliza. De aceea as vrea parerea voastra in aceasta chestiune, e bine sa le dam mioriticilor mamaliga si orez, sau tarate, sau sa-i tinem doar pe proteine de origine animala cum mancau ei cand traiau liberi in natura si se hraneau cu ce vanau si plante salbatice? o dieta bazata pe carne poate dauna? Prea multe proteine strica? Pe de alta parte, se zice ca porumbul si graul dau alergii si nu fac altceva decat sa ne umple curtea de fecale. Cum sa-ti hranesti cainele este esential pt sanatatea si longevitatea lui, de aceea insist in clarificarea acestor controverse. Astept pareri...
|
|
 |
|
 |
|