www.mioritici.info   Înregistrare    Autentificare    Forum    Căutare    FAQ

Prima pagină » Intretinere » Alimentatie

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Tipuri de hrana
 Mesaj Scris: Sâm Noi 21, 2009 1:43 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Exista tot mai multe opinii referitoare la modul in care sunt hraniti mioriticii si care tip de hrana este mai buna pentru ei.

Sus 

Subiectul mesajului: Re: Tipuri de hrana
 Mesaj Scris: Lun Noi 23, 2009 10:28 pm 
Neconectat
Veteran
Veteran

Prerea mea cea mai buna hrana este cea gatita, iar carnea cruda(resturi de pui, gat de vita, etc) si oasele cele mai indicate, pe langa hrana uscata oricum trebuie suplimentat cu asa ceva. Inclusiv hrana uscata trebuie sa fie variata, pentru ai mentine apetitul, si ca o scurta observatie personala un caine care manaca bine este mai putin predispus imbolnavirii.

Sus 

Mesaj Scris: Lun Noi 23, 2009 10:58 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Intr-adevar hrana "traditionala" este consumata cu mai multa placere de catre caini datorita gradului sau ridicat de palatabilitate. Insa nu inseamna ca ea este cu mult mai sanatoasa decat hrana preparata industrial (deshidratata sau umeda). Va voi spune si de ce.

Cati dintre cei care recurg la aceasta metoda de hranire a cainilor stiu ce primesc in jgheabul de hranire puii pe care-i cumpara pentru caini ? Stiti dumneavoastra cati aditivi sunt inglobati in retetele de hranire pentru pasarile de productie? Cat de artificializat este microclimatul din halele de productie care inerent influenteaza si proprietatile organoleptice al carnii?

Carnea pe care o folosim in hrana cainilor provenita de la taurine nu este nici ea mai departe de aceeasi caracterizare a calitatii ei.Se folosesc pe scara larga preparate hormonale pentru a mari sporul mediu zilnic, preparate care evident se vor regasi si la nivel de tesut muscular.

Poate carnea de cal "a scapat" de aceste influente negative.

Toate subprodusele de origine animala si vegetala au o valoare nutritiva mai
scazuta decat produsele principale rezultate la abatorizare si in industria de morarit.

Cerealele si legumele de multe ori sunt rezultatul manipularii genetice, sunt organisme modificate .

Nu putem invoca faptul ca o alimentatie bazata pe astfel de ingrediente este una NATURALA. Este la fel de nociva ca si hrana de tip industrial.

Dar totusi, daca ar fi sa discutam despre hrana uscata catalogata ca Premium si Superpremium, in majoritatea cazurilor este superioara celei "traditionale", ingredientele folosite sunt de cea mai buna calitate,uneori chiar din industria alimentara umana, iar testele de digestibilitate a nutrientilor ne arata un grad mare de absorbtie al lor.
Aditivii prezenti in hrana uscata sunt atent controlati, cu mult mai multa strictete ca si cei care intra in alimentatia pasarilor de exemplu. Acest tip de hrana este produs in conditii de management al calitati tip HACGP,ISO s.a., deci exista organisme care certifica produsele ca si calitate.

Pentru Mioritic, mai ales in perioada cresterii consider ca este indispensabila hrana de cea mai buna calitate de tip premium sau superpremium, dar destinata juniorilor de talie mare (giant).

Un link catre un site foarte interesant care ne invata cum sa citim o eticheta a unui produs pet-food, exista acolo o ierarhizare si niste comentarii obiective:

www.dogfoodanalysis.com

Sus 

Mesaj Scris: Mar Feb 09, 2010 6:48 am 
Neconectat
Veteran
Veteran

Stiu pe cineva care isi hraneste cainele cu granule de tip premium sau superpremium insa la cantitate respecta ce scrie pe sac...spunand ca daca ii va da mai multa mancare nu o poate manca, argumentand ca organismul cainelui (ca si la om) asimileaza cat ii e necesar, iar ce nu elimina...de aceea sunt si mesele importante (la ce ora) deoarece ceasul biologic al cainelui daca intra in infometare atunci la urmatoarea masa isi va asimila substante mai mult decat necesarul pt a avea de unde sa preintampine o alta infometare...de aceea si asta e un rol import pt prevenirea obezitati

Sus 

Mesaj Scris: Vin Feb 26, 2010 2:01 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Ce parere aveti despre hrana Acana in alimentatia mioriticilor? Eu am folosit Acana large breed puppy pt mioriticul meu pana pe la vreo 7 luni, cand observand ca nu prea mai vrea s-o manance ,am trecut pe Acana Grasslands(cu miel), apoi pe Acana Pacifica(somon si alti pesti). Nici dupa astea nu e innebunit, de aceea o amestec cu mancare gatita (gaturi pui semifierte, cartilagii de pui crude, iaurt, galbenus de ou crud din cand in cand). Ce parere aveti de dieta asta? E mai sanatoasa decat Acana simpla? Eu am ajuns la formula asta pentru ca Acana simpla nu vrea sa manance, si nici sa-l infometez nu ma-ndur(are 9.5 luni acum).
Mentionez ca nici nu vreau sa-l schimb pe alta hrana uscata, ajungand la concluzia, dupa multe lecturi de etichete si analize , ca Acana ar fi cea mai aproape de ceea ce ar trebui sa fie o ''mancare naturala''. Ceea ce as vrea sa aflu e parerea voastra daca mancarea asta e si POTRIVITA pt Mioritic. Ce-i drept Sasha al meu arata super , la 9 luni are 75 cm in greaban si bine proportionat(in jur de 50 kg).

Sus 

Mesaj Scris: Vin Feb 26, 2010 2:03 pm 
Neconectat
Miorel
Miorel

Inca ceva, sortimentele Grasslands si Pacifica sunt ''grain free"", adica fara cereale ,contin doar carne , cartofi dulci , fructe si ierburi. Exista teoria, stiintific argumentata, cum ca cerealele nu sunt o hrana naturala pt caini,ei fiind o specie carnivora, iar alimentatia lor trebuind sa fie alcatuita aproape exclusiv din carne. Conform acestei teorii, cerealele in hrana pt caini nu fac altceva decat sa micsoreze costurile de productie ale produsului adaugand un spor de proteine ieftine pe care cainele nu le poate metaboliza.
De aceea as vrea parerea voastra in aceasta chestiune, e bine sa le dam mioriticilor mamaliga si orez, sau tarate, sau sa-i tinem doar pe proteine de origine animala cum mancau ei cand traiau liberi in natura si se hraneau cu ce vanau si plante salbatice? o dieta bazata pe carne poate dauna? Prea multe proteine strica? Pe de alta parte, se zice ca porumbul si graul dau alergii si nu fac altceva decat sa ne umple curtea de fecale.
Cum sa-ti hranesti cainele este esential pt sanatatea si longevitatea lui, de aceea insist in clarificarea acestor controverse.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Ian 15, 2011 12:24 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Buna ziua am vazut pe un alt forum detalii despre o anumita mancare.Intrati aici link sters* si apoi dati-va cu parerea despre aceasta hrana.ati auzit de ea pana acum?o foloseste cineva?

*mesaj administrator: link-urile catre alte forumuri nu sunt acceptate. Puteti scrie denumirea marcii si intreba daca a folosit-o cineva sau daca poate oferi si alte detalii despre ea.

Sus 

Mesaj Scris: Sâm Ian 15, 2011 1:07 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Scuze,nu am stiut.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Ian 23, 2011 1:34 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Pentru ca nu s-a mai scris nimic despre acest subiect as dorii sa pun niste intrebari si sa imi spun si eu parerea despre acest subiect
Eu sustin ca alimentatie cainelui sa fie facuta macar in proportie de 80% cu mancare premium sau superpremium dar m-ar interesa niste retete de mancare gatita care au dat rezultate bune pt ca sunt f multi oameni care au caini si nu au nici cea mai vaga idee despre o alimentatie corespunzatoare.In continuare sustin ca nu este bine sa se hraneasca cainele NUMAI cu carne pt ca atunci ar avea mari deficiente.Astept raspunsuri si contraargumente pt a-mi face o idee despre cum se creste un mioritic cat mai sanatos .mai dezvoltat si cu o mancare cat mai naturala.

Sus 

Mesaj Scris: Dum Ian 23, 2011 2:24 pm 
Neconectat
de-al casei
de-al casei

Ionut, referitor la hrana..sant de parerea d-lui Curtean. Dar ma antreb din ce cauza, la anumita varsta se lasa pe picoare.Am vazut chiar la crescatori cu experienta? Am vazut caini care mananca (caini,pisici, legume,carabusi) si a crescut mai mari.. ca a-i mei, care a avut vitamine si mancarica mai buna. Daca e s-a cresca creste el si fara super premium . Este buna si carnea fiarta de oaie, cal, vita si cu paste orez si legume etc...

Sus 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Prima pagină » Intretinere » Alimentatie